Volledig scherm
Ook een ambulance is aangekomen, om de drenkeling op te vangen. © GinoPress

Zoektocht naar drenkeling gestaakt; onbemande boot blijkt losgeslagen

UpdateTwee duikteams zochten woensdagmiddag naar een drenkeling op het Urker water. De drenkeling zou bij de Urkervaart in het water zijn beland, zo dacht de brandweer. Ter hoogte van de fietsbrug bij de Ransuil dreef namelijk een onbemande boot. 

Het vermoeden was dat de drenkeling op deze boot zat en vanuit de boot in het water terechtkwam. De brandweer rukte met twee duikteams uit en startte een zoekactie naar een mogelijke drenkeling. 

Rond vijf uur meldde zich de eigenaar van de onbemande boot, die vertelde dat deze was losgeslagen en zodoende onbemand op het water terechtkwam bij de Urkervaart. De brandweer staakte direct de zoektocht, omdat er van een drenkeling nooit sprake was geweest.

 1. ‘Oude rot-kotter’ gezonken voor kust van Urk: ‘We zagen het al aankomen’

  ‘Oude rot-kot­ter’ gezonken voor kust van Urk: ‘We zagen het al aankomen’

  ,,Wat een vieze, oude rot-kotter.’’ Botenbouwer Klaas Post uit Urk windt er geen doekjes om. Hij is vooral kwaad om het voorval vanmiddag waarbij een oude, houten kotter gezonken is in het IJsselmeer. Dat de boot een tochtje op het IJsselmeer namelijk niet zou overleven, hadden Post en de havenmeester direct gezien toen hij aankwam in de haven. De eigenaar van de boot en zijn hond zijn gered, maar inmiddels zijn ze spoorloos. En hij heeft nog steeds geen liggeld betaald.
 2. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
  PREMIUM

  Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

  Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland