Zwembad Urk ontvangt na besmeuren met hakenkruizen bezoekers mét QR-code: ‘Buigen niet voor terreur’

VIDEO ,,We buigen niet voor terreur”, zegt manager Bert Schreuder. Zijn zwembad ‘t Bun op Urk kreeg flinke kritiek op het toegangsbeleid met QR-codes en het gebouw werd zelfs beklad met hakenkruizen en teksten als ‘NSB welkom’. Vanochtend gingen ze na een paar weken weer even open mét het gebruik van QR-codes. De bezoekers - iets minder dan normaal - zijn blij dat ze weer kunnen, maar hebben ook kritiek.

2 reacties

 • Albert de Boer

  1 jaar geleden
  Helaas, het virus zweeft zo tussen de 1,30 en de 1,80 meter. Dus ik adviseer iedereen om kruipend of zwemmend zich voort te bewegen.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Jammer Bert dat jullie prachtige bad nu onderwerp van deze discussie is. Dat had niet gehoeven. Je hebt het leukste en mooiste recreatiebad van de omgeving en jullie voeren ook maar beleid uit.
 1. Raddraaiers op Urk opvallend jong: ‘We willen niet meer dat zo’n kleine groep zulke ellende veroorzaakt’
  12

  Raddraai­ers op Urk opvallend jong: ‘We willen niet meer dat zo’n kleine groep zulke ellende veroor­zaakt’

  Het waren opvallend jonge raddraaiers die zaterdagavond tekeer gingen bij de beruchte rotonde aan De Akkers op Urk. Volgens de gemeente ging het voornamelijk om 13- en 14-jarigen. Burgemeester Cees van den Bos zag de ongeregeldheden niet aankomen: „Er was geen enkele aanleiding: op Urk was geen Kick Out Zwarte Piet, er waren geen coronamaatregelen en tóch gaan rellen.”