1. Dit is waarom GGD in regio ‘dichtbij-locaties’ opent: ‘Zijn mensen die niet lang willen reizen’
  PREMIUM
  3

  Dit is waarom GGD in regio ‘dicht­bij-locaties’ opent: ‘Zijn mensen die niet lang willen reizen’

  Boosteren of toch die eerste of tweede vaccinatie halen, het kan straks om de hoek. De GGD IJsselland opent ‘dichtbij’-priklocaties in alle elf gemeenten van haar verzorgingsgebied. Projectleider vaccineren Sebastiaan van Buuren vindt deze nieuwe stap in de vaccinatiecampagne belangrijk. ,,Sommige mensen vinden het te veel gedoe om naar een van de grote priklocaties te reizen.”
 2. Boerderijwinkel in Dalfsen maakt zich sterk voor zo min mogelijk verpakkingen: ‘Echt een zoektocht’

  Boerderij­win­kel in Dalfsen maakt zich sterk voor zo min mogelijk verpakkin­gen: ‘Echt een zoektocht’

  Zo min mogelijk verpakkingen. Dat was voor de zussen Marieke en Janetta Laarman de aanleiding om de boerderijwinkel bij de Westermolen over te nemen. De formule is iets bijgeschaafd, maar de opzet blijft een biologische en duurzame lokale winkel voor groente, vlees en zuivel. Ze beginnen met 24 producten die klanten zelf vanuit de bulk kunnen afwegen en in eigen bakjes of zakjes mee kunnen nemen.
 3. Ongeloof bij burgemeester van Dalfsen over gooien vuurwerk naar ME bij illegaal feest: ‘Verschrikkelijk’
  PREMIUM
  VIDEO
  18

  Ongeloof bij burgemees­ter van Dalfsen over gooien vuurwerk naar ME bij illegaal feest: ‘Verschrik­ke­lijk’

  Burgemeester Erica van Lente van Dalfsen kan daags na de ongeregeldheden in haar gemeente nog amper bevatten wat er zaterdagavond precies is gebeurd. Ze meldt dat er bij een illegaal feest bij het gemeentehuis vuurwerk en flessen naar de Mobiele Eenheid zijn gegooid. Zanger Martien Ekkelenkamp is blij met hoe het feest is verlopen. ,,Maar het is treurig dat het zo eindigde.”
 1. KAART | Besmettingscijfers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Besmet­tings­cij­fers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling

  Vijf gemeenten van de regio Oost-Nederland blijven vandaag onder de 100 positief geteste personen per 100.000 inwoners, terwijl in de rest van de regio de besmettingen hoog blijven. In heel Oost-Nederland kwamen er 3357 nieuwe besmettingen bij. Vooral in Noord- en Oost Gelderland stijgen de besmettingen flink. Toch zijn er ook lichtpuntjes: regio Flevoland laat een flinke daling in het aantal positieve testen zien.