1. COA pakt overlast ‘veiligelanders’ aan: Hardenberg tekent voor azc tot 2026
  PREMIUM
  Video

  COA pakt overlast ‘veilige­lan­ders’ aan: Hardenberg tekent voor azc tot 2026

  Na een uitgebreide evaluatie stemde de gemeenteraad begin dit jaar in met verlengen van de opvang van asielzoekers in het azc Hardenberg tot maart 2026. Maar alleen onder strenge voorwaarden, zoals terugdringen van overlast door asielzoekers, meer beveiliging, vooral opvang van kinderen en gezinnen, en uiterlijk vanaf 1 juli 2022 geen onderdak meer bieden aan ‘niet-kwetsbare asielzoekers’. COA-bestuurder Joeri Kapteijns en de Hardenbergse burgemeester Maarten Offinga hebben vanmorgen de overeenkomst met die voorwaarden ondertekend.
 2. KAART | Daling van het aantal coronabesmettingen blijft doorzetten: bijna weer op het niveau van voor vierde golf
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Daling van het aantal coronabe­smet­tin­gen blijft doorzetten: bijna weer op het niveau van voor vierde golf

  De daling van het aantal positieve coronatesten zet door. 141 mensen testen in de regio's Noord en Oost Gelderland, IJsselland en Flevoland positief. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen er 153 mensen besmet bleken met corona. Geen grote uitschieters vandaag. Nunspeet scoort nog steeds aan de hogere kant in de regio, en laat net weer een paar meer besmettingen zien.
 1. KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)

  Bijna alle positieve testuitslagen die Oost-Nederland er gisteren nog bij kreeg, gaan er vandaag weer af. Voor het eerst sinds lange tijd speelt Flevoland daarin een positieve rol, de andere veiligheidsregio's blijven namelijk stabiel. Landelijk gaan zowel positieve test als ziekenhuisbezetting de goede kant op, maar op regioniveau is er één enkele positieve testuitslag die wel heel erg opvalt.
 1. Hoop bij bewoners langs kanaal Almelo-De Haandrik: provincie komt met meer geld voor herstel funderingen
  PREMIUM

  Hoop bij bewoners langs kanaal Almelo-De Haandrik: provincie komt met meer geld voor herstel funderin­gen

  De provincie Overijssel stelt meer geld beschikbaar om schade aan huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik te herstellen. Dat wordt gebruikt om onderzoek te doen naar funderingen en die, indien nodig, te versterken. Het geld wat daar voor nodig is, komt uit de eerder vastgestelde 25 miljoen euro die de provincie maximaal wil uittrekken voor schadeherstel in het gebied.
 2. Keiharde conclusies Rekenkamer over werk aan Kanaal Almelo - De Haandrik: focus op tijd en geld, nauwelijks op de omgeving
  PREMIUM

  Keiharde conclusies Rekenkamer over werk aan Kanaal Almelo - De Haandrik: focus op tijd en geld, nauwelijks op de omgeving

  Aannemers die gemaakte afspraken over risicobeheersing niet nakwamen, de provincie die dit niet afdwong en een focus die vooral gericht was op tijd en geld en niet op de risico’s voor omwonenden en hun huizen: de Rekenkamer Oost-Nederland oordeelt keihard over hoe er is omgegaan met de risico’s tijdens het opwaarderen van Kanaal Almelo - De Haandrik.