Hardenberg zou volgens raadslid Gijs Schuurman terughoudend moeten zijn met plaatsen van 5G-masten.
Volledig scherm
PREMIUM
Hardenberg zou volgens raadslid Gijs Schuurman terughoudend moeten zijn met plaatsen van 5G-masten. © Robin Utrecht

50Plus bezorgd om opmars antennemasten in Hardenberg: ‘5G zorgt voor gigantisch veel straling’

Gijs Schuurman van 50PLUS Hardenberg maakt zich zorgen om het plaatsen van steeds meer antennes in de gemeente. ,,Straks worden overal extra zendmasten geplaatst voor het 5G-netwerkbeleid. Die masten zorgen voor gigantisch veel straling, waar lang niet alle mensen tegen kunnen’’, vertelt het Hardenbergse raadslid.

 1. Bakkerij Lemelerveld verhuist na 34 jaar precies 150 meter verderop: ‘Ik zie ineens nieuwe gezichten’
  PREMIUM
  Video

  Bakkerij Lemeler­veld verhuist na 34 jaar precies 150 meter verderop: ‘Ik zie ineens nieuwe gezichten’

  Het zal even wennen zijn voor de klanten van Bakkerij Van der Most in Lemelerveld: na 34 jaar is het bedrijf naar een andere locatie verhuisd in het dorp. Veel extra meters hoeven de klanten niet te maken, het nieuwe onderkomen aan het Kroonplein is 150 meter verwijderd van de oude locatie. Eigenaar Mark van der Most is blij met de stap: „Hier hebben we meer ruimte om onze producten te presenteren.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Vechtdal