Ter illustratie: in een straal van 10 kilometer rondom een eendenbedrijf in Schuinesloot is een vervoersverbod van kracht. Op het pluimveebedrijf is vogelgriep vastgesteld.
Volledig scherm
Ter illustratie: in een straal van 10 kilometer rondom een eendenbedrijf in Schuinesloot is een vervoersverbod van kracht. Op het pluimveebedrijf is vogelgriep vastgesteld. © ANP / ANP

60.000 dieren moeten geruimd: eendenbedrijf Schuinesloot getroffen door vogelgriep

Op een eendenbedrijf in Schuinesloot is vogelgriep vastgesteld. Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt moeten 60.000 dieren worden geruimd.

5 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  2 weken geleden
  Boeren weten toch zo goed wat ze doen en wat goed is voor de natuur? Niet dus: het zoveelste bewijs dat deze vorm van intensieve veehouderij gewoon moet stoppen. Omscholings mogelijkheden genoeg.
 • H de Vries

  2 weken geleden
  De geschiedenis heeft meermaals uitgewezen dat grote stallen met varkens of kippen ware broedmachines zijn voor een dodelijke viruspandemie. De kans daarop wordt met het groeiende aantal megastallen alleen maar groter. In Nederland leven nu meer dan honderd miljoen kippen, vaak met meer dan honderdduizend in één schuur. De pluimveehouderij in zijn huidige vorm is een kakelende tijdbom. Oftewel: eigen schuld, dikke bult.
 • Jan Kelder

  2 weken geleden
  Er mag geen pluimvee worden getransporteerd ?? Vlgs mij zag ik deze week nog wel de vrachtauto's rijden die de kippetjes naar slachterij Plukon in Dedemsvaart brengen !!??
 • Yvonne Veld

  2 weken geleden
  Fantastisch die megastallen. Vooral doorgaan met creëren van dierenleed.
 • Gerard Wagenaar

  2 weken geleden
  De zogenaamde natuur hier in Nederland mag wat kosten hè gggrrrr
 1. Zwolse historicus in race voor tweede Ithakaprijs met boek over Dalfser landgoed: ‘Toch een beloning voor het vele werk’
  PREMIUM
  met video

  Zwolse historicus in race voor tweede Ithaka­prijs met boek over Dalfser landgoed: ‘Toch een beloning voor het vele werk’

  De Zwolse historicus Jan ten Hove veroverde in 2018 de Ithakaprijs voor zijn boek over Arnichem, de buitenplaats aan de Vecht bij het Haersterveer. Nu is hij opnieuw in de race voor deze prijs voor onderzoek naar Nederlandse kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Deze keer voor zijn boek waarin hij het levensverhaal optekent van het drie eeuwen oude Dalfser landgoed Den Aalshorst.