Het aantal incidenten op de Vechtdallijn is de afgelopen periode fors toegenomen. Inzetje: aanhouding van een asielzoeker op station Emmen, afgelopen maandag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal incidenten op de Vechtdallijn is de afgelopen periode fors toegenomen. Inzetje: aanhouding van een asielzoeker op station Emmen, afgelopen maandag. © Getty Images/iStockphoto. Inzet: Persbureau Drenthe-Groningen

Agressieve veiligelanders teisteren Vechtdallijn, maar personeel doet geen aangifte meer: ‘Gebeurt niks mee’

Treinpersoneel op de Vechtdallijn doet niet langer aangifte vanwege incidenten als mishandeling en bedreiging. Ze gaan al tijden gebukt onder overlast van met name veiligelanders, maar zijn aangiftemoe, omdat ze het gevoel hebben dat er niks met hun aangiften gebeurt. Terwijl het aantal ernstige incidenten de afgelopen maanden juist fors toenam.

54 reacties

 • Robbert Scholten

  7 maanden geleden
  Een verbod tot vestiging en slechts tijdelijke opvang
 • martijn huiskamp

  7 maanden geleden
  Maart 2023 mag er weer gestemd worden. Iedereen een beetje wakker nu??
 • Robbert Scholten

  7 maanden geleden
  Asielzoekers kan je het n zakgeld afnemen,en iedere poging om zich niet te vestigen ontnemen
 • Robbert Scholten

  7 maanden geleden
  Als er niks met signalen wordt gedaan door de politie dan hebben ze daar teveel personeel en zijn ze dus te lamlendig om hun werk goed te doen,zoiets moet het wel zijn,toch?
 • Hans Hofman

  7 maanden geleden
  Als burger sta je machteloos. Onze politieke leiders beslissen dat dit zo verder kan. Al zo'n 12 jaar dezelfde figuren aan de macht. Moeten ze aftreden komen ze gewoon weer terug om er nog een grotere puinhoop van te maken. Gelukkig heb ik een 2e woning in het buitenland aangeschaft en breng daar al veel tijd door. Geen.problemen zoals hier door een strikt asielbeleid.