Volledig scherm
PREMIUM
Zo gaat het nieuwe distributiecentrum in Deventer eruit zien. De nieuwbouw betekent dat het logistieke centrum in Ommen dichtgaat. © Aldi/gemeente Deventer

Aldi sluit distributiecentrum Ommen, 175 medewerkers mogen mee naar megagrote nieuwbouw in Deventer

updateAldi sluit de distributiecentra in Ommen en Groenlo (Achterhoek). Dat is het gevolg van de bouw van een nieuw, megagroot logistiek centrum van de supermarktketen in Deventer.

Daar bouwt Aldi langs snelweg A1 een 42.000 vierkante meter groot gebouw, dat werkgelegenheid biedt voor 350 medewerkers. Aldi bevestigde vanochtend de komst naar Deventer. De Stentor berichtte vorige maand al over de bouw van het distributiecentrum in Deventer, alhoewel de keten dat nieuws zelf toen ontkende. Het gaat om een kavel van 12,8 hectare. De medewerkers gaan werken op kantoor en in de distributie. Met het nieuwe distributiecentrum wil Aldi de logistiek in het oosten van Nederland verbeteren. 

  1. Spandoekenactie zet strijd rond N377 bij Nieuwleusen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’
    PREMIUM

    Spandoeken­ac­tie zet strijd rond N377 bij Nieuwleu­sen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’

    ‘Moet er eerst iemand DOOD?’ hangt er, met de nadruk op de vier afsluitende hoofdletters die naar het hiernamaals verwijzen. Dat doek en nog eens in totaal twintig andere worden deze week langs de N377 bij Nieuwleusen gehangen. Om duidelijk te maken dat het de actievoerders menens is als ze het hebben over de (on)veiligheid van de provinciale weg. ,,Soms moet je het hard spelen.”

Vechtdal