Alfa-college sluit aan bij Vitaal Vechtdal

HARDENBERG - Het Alfa-college sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Van elkaar leren en elkaar versterken is een belangrijke drijfveer voor het Alfa-college om zich aan te sluiten bij het netwerk Vitaal Vechtdal.

Volledig scherm
Een locatie van het Alfa College in Groningen © anp

Via opleidingsoverstijgende projecten en samenwerkend met andere organisaties maken studenten kennis met de regio waarin ze mogelijk aan het werk gaan. Zo is er de samenwerking tussen de ICT-opleiding van Hogeschool Stenden en de opleiding mbo-Verpleegkunde van Alfa-college Hardenberg. Gezamenlijk werken groepjes hbo- en mbo-studenten aan een digitale sociale kaart op verzoek van zorg- en hulpverleners in de regio van Vitaal Vechtdal. Dit Vitaal Vechtdal-project wordt begeleid door Progez. ICT-studenten met het beste plan mogen uiteindelijk de digitale app, met begeleiding van het werkveld, gaan ontwikkelen.

,,Een school is een mooi instituut om je te ontwikkelen, maar uiteindelijk gebeurt het buiten," zegt Hilde Rotmensen, opleidingsmanager Alfa-college Hardenberg. Onderwijs vindt plaats in de regio, voor werknemers in de regio. Het Alfa-college biedt opleidingen aan in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Bij het Alfa-college Hardenberg volgen ongeveer 2.000 jongeren een opleiding of cursus. Dit onderwijs wordt verzorgd door 130 docenten.

Vitaal Vechtdal verbindt woon- en leefomgeving, werkveld, scholen en zorginstellingen werken gezamenlijk aan gezondheid en vitaliteit. ,,Door aan te sluiten bij Vitaal Vechtdal bundelen we krachten en kunnen we samenwerken om onze doelen te bereiken”, zegt Rotmensen. ,,We dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen. Een bijdrage leveren aan de maatschappij met hun capaciteiten maar ook als burger.” 

Vechtdal