Volledig scherm
PREMIUM
Caroline van der Plas is van Farm en Food communicatie uit Deventer en nam het op haar Twitter-account @boerburgertweet op voor boeren. © FOTO HISSINK

Angst regeert bij boeren na ‘overval’ op varkensstal: ‘We voelen ons machteloos en vogelvrij’

 ,,Het gevoel van machteloosheid is groot, kinderen van varkenshouders zitten te huilen voor de tv, bang dat ’t hen ook overkomt.’’ De bezetting van de varkensstal in Boxtel door dierenactivistengroep Meat the Victims, maandag, is een voorlopig dieptepunt in de strijd tussen boeren en activisten, stelt Theo Duteweerd uit Mariënheem, directeur van brancheorganisatie voor varkenshouder POV.  

Duteweerd vertelt dat de POV al in maart bij de Nationale Politie aanklopte met signalen over acties tegen varkenshouders. Daar werd toen wat lauw op gereageerd. Toen de signalen vorige week concreter werden volgde er een nieuw onderhoud met de politie. ,,Dat was wel een goed gesprek. We wisten dat deze groep Meat the Victims in het land was en waarschijnlijk richting Boxtel zou gaan. Vrijdag hebben we al onze leden een mail gestuurd: let op, er is dreiging, neem contact op als er wat gebeurt. Dus toen ze maandag dat bedrijf bezetten ben ik er meteen naartoe gegaan.’’ 

Quote

Ik heb die mensen in de stal gesproken, maar ze weten van toeten noch blazen over de varkenshou­de­rij. Ze roepen maar wat!

Theo Duteweerd
  1. Geen twintig appartementen bij kruising N377 in Balkbrug

    Geen twintig appartemen­ten bij kruising N377 in Balkbrug

    Het Hardenbergse college voelt niks voor de bouw van twintig appartementen op de hoek van de Coevorderweg (N377) en Meppelerweg in Balkbrug. Eigenaar Zeker Horeca BV heeft de gemeente gevraagd of in principe medewerking verleend kan worden aan een plan voor de herontwikkeling van de leegstaande panden van een café-restaurant aan de Coevorderweg 2-4, naast het voormalige hotel Munnink. De eigenaar wil hier slopen en een nieuw gebouw van drie verdiepingen bouwen, met ruimte voor (dag)horeca en bedrijven op de begane grond en twintig appartementen op de verdiepingen.

Vechtdal