Volledig scherm
Beide Opels worden zwaar beschadigd afgevoerd. © Grafschafter Nachrichten

Bejaarde vrouw uit Gramsbergen en man (51) uit Kloosterhaar ernstig gewond bij ongeluk in Duitsland

Een 90-jarige automobiliste uit Gramsbergen is vanmorgen rond half 10 in haar Opel Corsa frontaal gebotst op de Opel Combo van een 51-jarige automobilist uit Kloosterhaar. Het ongeluk vond plaats vlak over de Nederlandse grens in het Duitse  Laar.

De politie Emsland/Grafschaft Bentheim meldt bij monde van woordvoerder Dennis Dickebohm dat het een zwaar verkeersongeval betrof waarbij de 90-jarige vrouw haar landgenoot over het hoofd zag toen zij de Vechtetalstraße wilde oversteken richting de Wielener Straße. ,,Daar botsten beide Opels op elkaar, waarna dertig hulpverleners bezig zijn geweest met deze mensen‘’.

Volgens Dickebohm is de vrouw zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in het Duitse Nordhorn en de man, die uit de richting van Itterbeck kwam, zwaargewond naar het ziekenhuis in Hardenberg. Het kruispunt is een tijd afgesloten geweest voor verkeer.

  1. Geen twintig appartementen bij kruising N377 in Balkbrug

    Geen twintig appartemen­ten bij kruising N377 in Balkbrug

    Het Hardenbergse college voelt niks voor de bouw van twintig appartementen op de hoek van de Coevorderweg (N377) en Meppelerweg in Balkbrug. Eigenaar Zeker Horeca BV heeft de gemeente gevraagd of in principe medewerking verleend kan worden aan een plan voor de herontwikkeling van de leegstaande panden van een café-restaurant aan de Coevorderweg 2-4, naast het voormalige hotel Munnink. De eigenaar wil hier slopen en een nieuw gebouw van drie verdiepingen bouwen, met ruimte voor (dag)horeca en bedrijven op de begane grond en twintig appartementen op de verdiepingen.
  2. Eerst het Bouwvakfeest in Oud-Lutten, dan pas vakantie vieren

    Eerst het Bouwvak­feest in Oud-Lut­ten, dan pas vakantie vieren

    Afgelopen week is de zestien-koppige organisatie van het populaire Bouwvakfeest (BVF) reeds begonnen met de gigantische opbouw van het feestterrein aan de Kerkdijk in Oud-Lutten. Komende vrijdag 26 juli barst namelijk het jaarlijkse feest er weer los. Want voor veel feestvierders en liefhebbers van een fijn stukje muziek en dito gezelligheid begint de dikverdiende (bouwvak)vakantie pas echt als het BVF in Oud-Lutten is bezocht.

Vechtdal