Bello op schaal in roestvrij staal laat spoorhistorie Lemelerveld herleven

video Met een monument op de nieuwe keerlus bij de afrit van de N348 maken de Historische Werkgroep Lemelerveld en kunstenaar Wim Spijkerman het verleden van de Overijsselsche Lokaalspoorwegmaatschappij Deventer-Ommen nog meer zichtbaar.

 1. KAART | Besmettingscijfers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Besmet­tings­cij­fers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling

  Vijf gemeenten van de regio Oost-Nederland blijven vandaag onder de 100 positief geteste personen per 100.000 inwoners, terwijl in de rest van de regio de besmettingen hoog blijven. In heel Oost-Nederland kwamen er 3357 nieuwe besmettingen bij. Vooral in Noord- en Oost Gelderland stijgen de besmettingen flink. Toch zijn er ook lichtpuntjes: regio Flevoland laat een flinke daling in het aantal positieve testen zien.
 2. Lemelerveld koestert herinneringen aan Bello: OLDO-monument op keerlus
  Play
  PREMIUM
  video

  Lemeler­veld koestert herinnerin­gen aan Bello: OL­DO-monument op keerlus

  Lemelerveld zwaait in 1935 voor het laatst treintje Bello uit. De OLDO-lijn van Deventer naar Ommen is nog maar een kwart eeuw in gebruik als hij na jarenlange tekorten weer wordt opgedoekt. Het station wordt rigoureus gesloopt. Maar 85 jaar na de opheffing krijgt het ‘sukerbietendorp’ een blijvende herinnering aan de Overijsselsche Lokaalspoorwegmaatschappij Deventer-Ommen, die nog altijd tot de verbeelding spreekt.

Vechtdal