Volledig scherm
Namens SV Gramsbergen neemt Francisca Klement-Hulzebosch (links) de cheque in ontvangst © knvb

Beloning KNVB voor G-voetbal bij SV Gramsbergen

SV Gramsbergen en VV Haaksbergen zijn door de KNVB beloond voor de wijze waarop de voetbalverenigingen het G-voetbal (voor mensen met een beperking) hebben omarmd. Tijdens een bijeenkomst in stadion van Heracles Almelo kregen ze een cheque met een waarde van vierduizend euro.

Die werd uitgereikt door Gijs van Butselaar van het Fonds Gehandicaptensport en KNVB-medewerker G-voetbal Wilco Huisman. ,,Met deze subsidie kunnen de verenigingen de komende drie jaar onder andere inzetten op het versterken van haar kader, nieuwe materialen aanschaffen en diverse wervingsactiviteiten organiseren”,  aldus Huisman. Beide verenigingen gaven aan dat vrijwilligers de G-voetbaltrainers cursus gaan volgen en er worden binnenkort nieuwe sportmaterialen aangeschaft voor de trainingen.

De uitreiking van de cheques werd in een inspirerende omgeving verricht, in een door Heracles Almelo beschikbaar gestelde skybox. De eredivisieploeg draagt het G-voetbal een warm hart toe. Naast haar bijdrage tijdens diverse activiteiten in het stadion  en in de regio, komt Heracles Almelo ook uit met een G-team in de Bijzondere Eredivisie. 

Vechtdal