Ingeborg Dulle levert blikjes af, Simone van der Geld van de kringloopwinkel neemt ze in. In Dalfsen betalen ze 15 cent voor een blikje, met (nu) een maximum van 5 euro. De regels zijn aangepast omdat het storm liep en de gemeente arm dreigde te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingeborg Dulle levert blikjes af, Simone van der Geld van de kringloopwinkel neemt ze in. In Dalfsen betalen ze 15 cent voor een blikje, met (nu) een maximum van 5 euro. De regels zijn aangepast omdat het storm liep en de gemeente arm dreigde te worden. © Pedro Sluiter Foto

Blikjes inleveren tegen ‘statiegeld’ gaat té goed in Dalfsen: ‘Vorige week kregen we er 13.000’

De animo om blikjes tegen een vergoeding van 15 cent in te leveren bij kringloopwinkel Noggus & Noggus in Dalfsen is zo groot, dat in allerhaast de spelregels zijn aangepast. Als dit een voorbode is voor de invoering van statiegeld, dan loopt het straks storm. ,,Vorige week kregen we er 13.000!”

0 reacties

 1. Gerrit (67) uit Ommen krijgt meteen bij eerste nieuwe controle keiharde boodschap: 'We kunnen niets meer doen’
  PREMIUM
  9

  Gerrit (67) uit Ommen krijgt meteen bij eerste nieuwe controle keiharde boodschap: 'We kunnen niets meer doen’

  Gerrit de Jonge (67) bestelt een uitsmijter met ham. Op bruin brood, omdat dat gezonder is. Veel maakt het allemaal niet uit, want het bevlogen raadslid van Ommen en 'man van het volk’ is ongeneeslijk ziek. Wat begon met een blaasontsteking bleek kanker te zijn. En die gaat hem binnen afzienbare tijd nekken, zegt hij nuchter. ,,Toch zak je door de grond. Als een klein kind.”
  Ommen, Ommen