Volledig scherm
City Hall Blues trok in Gramsbergen elke laatste vrijdag van de maand tientallen bezoekers. © FFU Press Agency

Bluesclub verhuist van oude gemeentehuis in Gramsbergen naar oude raadhuis in Dedemsvaart

Elke laatste vrijdag van de maand moet je voor bluesmuziek niet meer in Gramsbergen, maar in Dedemsvaart zijn. ‘City Hall Blues’ verhuist van het oude gemeentehuis van Gramsbergen naar een ander oud raadhuis in Dedemsvaart.

De bluesclub maakt een doorstart in de bekende gitarenwinkel The Fellowship of Acoustics van Rudi Bults in Dedemsvaart. De eerste bluesavond op de nieuwe locatie in het vroegere gemeentehuis van Avereest is op 27 september. Firehouse Mama treedt dan op.

Hal gebouw

In ‘Villa Dina’ in Dedemsvaart is een kleinschalig theater gevestigd. Toch wil Cora Jaquet, een van de initiatiefnemers, liever dat op de avond bluesbands in de hal van het gebouw spelen. ,,De gemoedelijkheid willen we graag behouden. Het moet mogelijk zijn om tijdens een optreden gewoon even weg te lopen voor een drankje of een hapje bij de bar.” Haar man Reinier Jaquet besloot om het pand in Gramsbergen te verkopen.

De laatste vrijdag van de maand kwamen afgelopen 1,5 jaar steevast tussen de vijftig en honderd bezoekers genieten van bluesnummers in de voormalige trouwzaal van het oude gemeentehuis van Gramsbergen. ,,Het is wel jammer, want het loopt als een tierelier. Het aantal bezoekers loopt steeds op”, vertelt Cora Jaquet. ,,Ik vraag mij af of de bezoekers blijven komen, alleen was er geen ander geschikt pand in Gramsbergen.”

Vechtdal