In Hoonhorst worden 40 dennen geplaatst voor de houthakkerswedstrijden dit weekend tijdens het Sproeifeest.
Volledig scherm
PREMIUM
In Hoonhorst worden 40 dennen geplaatst voor de houthakkerswedstrijden dit weekend tijdens het Sproeifeest. © Frank Uijlenbroek

Bosarbeiders kruisen kettingzagen op Sproeifeest Hoonhorst

Het jaarlijkse Sproeifeest in Hoonhorst biedt zaterdag en zondag spektakel van de bovenste plank. Veertig professionele houthakkers uit binnen- en buitenland binden met elkaar de strijd aan tijdens het ‘open Hoonhorster kampioenschap’ bosarbeid. Daarbij tonen ze hun kunnen met de kettingzaag op vier wedstrijdonderdelen die ook tijdens officiële NK- en EK-wedstrijden worden afgewerkt. Deze week zijn op het feestterrein veertig van hun takken ontdane dennen 'herplant’ om komend weekeinde opnieuw geveld te worden.

  1. Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen
    Liveblog

    Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen

    Twee keer wist Alcides pas te winnen in de tweede seizoenshelft. Daar leek zondagmiddag op bezoek bij Hoogeveen verandering in te komen, ware het niet dat de ploeg uit Meppel haar 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ze tankte desondanks vertrouwen voor het restant van het seizoen. Dat gold ook voor Robur et Velocitas, dat zeven keer scoorde, evenals Sallandia. Heino demonstreerde nog maar eens dat het in topvorm verkeert, terwijl Rohda Raalte het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dat en nog veel meer bracht deze speeldag in het amateurvoetbal.

Vechtdal