Publiek verzamelt zich vlak voor het podium van Bostheater Ommen tijdens een akoestische set van Tim Knol.
Volledig scherm
PREMIUM
Publiek verzamelt zich vlak voor het podium van Bostheater Ommen tijdens een akoestische set van Tim Knol. © Alex Mulder

Bostheater Ommen stevent af op bezoekersrecord

VideoGrote namen als Tim Knol, Her Majesty (met Bertolf) maar vooral Edwin Evers zorgen voor een waar bezoekersrecord voor het Bostheater in Ommen dit seizoen. ,,We stevenen af op 10.000 bezoekers dit jaar", aldus een trotse voorzitter Rob van 't Zand van Stichting Bostheater Ommen.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video
  1

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.

Vechtdal