Volledig scherm
Brand in melkveestal in Beerze. Het vuur was snel gedoofd. De Zwarteweg was enige tijd afgesloten © News United\Emiel Geerding

Brand in melkveestal Beerze snel onder controle

De brandweer heeft vanochtend vuur in een melkveestal aan de Zwarteweg in Beerze snel onder controle weten te krijgen. De boer trachtte in eerste instantie zelf de brand te doven, die naar alle waarschijnlijkheid ontstaan is door mestgas waar een vonk bij is gekomen.

Korpsen van zowel IJsselland als Twente, zoals Hardenberg en Den Ham kwamen snel ter plaatse. De Zwarteweg werd enige tijd afgesloten voor al het verkeer om de brandweerlieden de ruimte gegeven. Mestgas is een van de grootste gevaren in de agrarische sector. Bij mestopslag komen gassen vrij, die in hogere concentraties explosief kunnen zijn. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Vechtdal