Gedeputeerde Roy de Witte, minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink (r) en directeur Esther van der Kooij van de Imminkhoeve koesteren de brochure 'Zorgeloos genieten in het Vechtdal'.
Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Roy de Witte, minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink (r) en directeur Esther van der Kooij van de Imminkhoeve koesteren de brochure 'Zorgeloos genieten in het Vechtdal'. © M Dkrijger

Brochure ‘Zorgeloos genieten in het Vechtdal’ moet iedereen laten meedoen

Zorgeloos genieten in het Vechtdal. Het lijkt een schot voor open doel, maar toch is dat nog geen gemeengoed voor mensen met een beperking. ,,Maar vergeet niet: net zoals gewone mensen hebben mensen met een beperking ook behoefte aan vrije tijd.''

De brochure Zorgeloos genieten in het Vechtdal is in elk geval een stap in de goede richting. Gedeputeerde Roy de Witte, minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en directeur Esther van der Kooij van de Imminkhoeve kregen gisteren in Lemele het eerste exemplaar van deze brochure in handen. De datum is niet toevallig, het is de Nationale week van de Toegankelijkheid.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal