Volledig scherm
Brug bij Junne © GinoPress

Brug Junne op slot voor 'zware jongens'

OMMEN/JUNNE - De brug bij de stuw in buurtschap Junne wordt in de loop van vandaag voor langere tijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Volgens een woordvoerder van gemeente Ommen kan de veiligheid voor wegverkeer niet meer gegarandeerd worden. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel blijven gebruiken.

De constructie van de brug en stuw bij Junne is niet berekend op zwaar (landbouw)verkeer. Daarom was het voor dit soort motorvoertuigen zonder ontheffing al langer verboden om van deze oeververbinding gebruik te maken. Dit verbod werd echter veelvuldig genegeerd. Recent onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat het vele zware verkeer de constructie van brug en stuw zodanig heeft overbelast dat die in gevaarlijk slechte staat verkeert.

Om de verkeersveiligheid in afwachting van maatregelen te waarborgen, hebben gemeente en waterschap besloten de brug uit voorzorg af te sluiten voor motorvoertuigen. "We nemen geen enkel risico. Bovendien voorkomt afsluiting verdere beschadiging door zwaar verkeer. En verleende ontheffingen voor het passeren van de brug met zware voertuigen zijn tot nader orde ingetrokken, " laten woordvoerders weten. De brugafsluiting wordt met borden aangegeven, evenals de omleidingsroute.

Vechtdal