De waterretentiegebiedjes in Dalfsen, ook wel wadi’s genoemd, bleven na de wolkbreuk dagenlang vol water staan, zoals hier aan de Leemculeweg. Afvoer van water was amper mogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterretentiegebiedjes in Dalfsen, ook wel wadi’s genoemd, bleven na de wolkbreuk dagenlang vol water staan, zoals hier aan de Leemculeweg. Afvoer van water was amper mogelijk. © Alex Mulder

Burgemeester Dalfsen over waterellende na wolkbreuk: ,,Vraag is of je zoveel water met maatregelen kunt opvangen’’

Dalfsen en Oudleusen beleefden deze week een hectische week nadat zondag een wolkbreuk boven de dorpen losbrak. In drie kwartier tijd viel er net zoveel hemelwater als normaal in een maand tijd. Het water was ineens overal. Het gutste zo onder een aantal voordeuren door, toiletpotten uit en kelders in. Burgemeester Erica van Lente blikt terug. Welke conclusies trekt zij?

0 reacties

  1. Vijver Dalfsen stroomt na wolkbreuk over, ‘lekker stampen’ blijkt voor Noud (3) toch niet zo onschuldig
    PREMIUM

    Vijver Dalfsen stroomt na wolkbreuk over, ‘lekker stampen’ blijkt voor Noud (3) toch niet zo onschuldig

    Tot zijn grote schrik zag Justin Meinema maandagmiddag zijn zoontje Noud (3) tot z’n middel in het water verdwijnen, toen het jochie bij de overstroomde vijver aan de Polhaarweg in Dalfsen aan het rondlopen was. ,,We hebben hem er meteen uit kunnen halen. Maar het is na die regenval van gisteravond echt heel verraderlijk. Je weet niet waar het water diep is en waar niet.”

Vechtdal