Volledig scherm
PREMIUM
© Alex Mulder

Burgemeester Snijders van Hardenberg: 'Ouders praat met je kinderen over drugs'

Het voordeel van wonen op het platteland is dat 'het er relatief veilig is', maar burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg is er niet gerust op. Hij ziet een toename van het aantal incidenten en overlast, ook op het gebied van drugscriminaliteit. Snijders slaat daarom alarm, met het oog op de jongeren.

,,De drugscriminaliteit leek eerst aan Hardenberg voorbij te gaan. Maar heeft vanuit de grote steden nu ook het platteland bereikt. Ik maak me zorgen om deze ontwikkeling, temeer omdat er jeugdigen bij betrokken zijn. Hardenberg moet een plek zijn waar inwoners veilig zijn en zich veilig voelen'', zei Snijders deze week in zijn nieuwjaarstoespraak. Is het tijd voor een nieuw beleid?

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Vechtdal