Burgemeester wandelt eerste etappe van Route 29 langs alle Hardenbergse kernen

VIDEONa zijn installatie als burgemeester van Hardenberg in september 2020 kan Maarten Offinga niet spontaan kennismaken met alle 29 kernen. Want coronapandemie... Daarom gaat hij nu aan de wandel met inwoners. Zijn ‘Route 29' begint aan de Duitse grens, in de ‘neus’ van het gezichtsprofiel dat Hardenberg op de kaart van ons land vormt.

 1. Nieuwe burgemeester Offinga wil Hardenberg versterken met HBO en Nedersaksenlijn
  PREMIUM

  Nieuwe burgemees­ter Offinga wil Hardenberg versterken met HBO en Nedersak­sen­lijn

  Hardenberg moet haar sterke punten als enige groeigemeente aan de grens met Duitsland verder uitbouwen. Naast de N36 en de 'Hunebed highway’ N34 moet de Nedersaksenlijn er komen als spoorverbinding vanaf knooppunt Hardenberg richting het noorden. En op onderwijsgebied verdient Hardenberg hoger beroepsonderwijs, om jong talent nog beter aan de regio te binden. Zomaar een greep uit de ambitieuze toespraak die Maarten Offinga vanmiddag hield na zijn beëdiging als nieuwe burgemeester van Hardenberg.
 2. Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken
  Liveblog

  Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken

  Kampioen worden zonder zelf te spelen is weliswaar niet zo fraai, maar bij Rohda Raalte zullen ze er niet om malen. De ploeg van Laurens Knippenborg keert volgend seizoen terug in de hoofdklasse. Ook vijfdeklasser Sallandia mocht eindelijk de champagnefles ontkurken. Dat geldt nog niet voor AZC, al zette de ploeg dankzij een 0-0 gelijkspel bij Robur et Velocitas wel een grote stap richting het kampioenschap. Er gebeurde nog veel meer op deze speeldag in het amateurvoetbal.

Vechtdal