Een zonne-energiepark.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zonne-energiepark. © Robin Utrecht

Buurt vreest voor uitzicht: toch mag hier in Hardenberg een groot zonnepark komen

Er mag een groot zonne-energiepark - van liefst 13 hectare - verrijzen aan de oostzijde van het Almelose kanaal in Hardenberg. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. Omwonenden zijn daar niet blij mee: zij vrezen voor hun uitzicht.

1 reactie

 • H steinlechner

  1 jaar geleden
  Geen kernenergie geen windmolens en ook geen zonnepanelen. Gewoon ouderwts met hout stoken en als het donker wordt naar bed!
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Hardenberg nodigt landbouwminister Schouten uit om innovatieve boeren in Vechtdal te bezoeken
  PREMIUM

  Hardenberg nodigt landbouwmi­nis­ter Schouten uit om innovatie­ve boeren in Vechtdal te bezoeken

  De grote uitdagingen rond stikstof, natuur en landbouw op het platteland kunnen alleen worden opgelost door maximaal gebruik te maken van de creativiteit van de agrarische sector. Dat schrijft het Hardenbergse college in een brief aan minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), die wordt uitgenodigd te komen kijken naar voorbeelden van Hardenbergse boeren die nieuwe wegen inslaan.