Anne-Sophie Kat, eigenaar van camping de Kleine Wolf in Stegeren draagt de Camping van het Jaar-award op aan haar ouders (links). Hiermee bedankt ze haar ouders die 35 jaar keihard hebben gewerkt om de camping naar een hoog niveau te tillen.
Volledig scherm
Anne-Sophie Kat, eigenaar van camping de Kleine Wolf in Stegeren draagt de Camping van het Jaar-award op aan haar ouders (links). Hiermee bedankt ze haar ouders die 35 jaar keihard hebben gewerkt om de camping naar een hoog niveau te tillen. © ANWB

Camping van het Jaar-award zorgt voor ontroering in Vechtdal

De Superplatz-onderscheiding was nog niet eens binnen via de post of de volgende prijs diende zich alweer aan. Woensdagavond werd − tijdens een verkiezing van de ANWB − camping de Kleine Wolf in Stegeren in de categorie ‘fijnste gezinscamping’ uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2020. Voor eigenaar Anne-Sophie Kat de belangrijkste prijs die er te winnen valt.

,,We zijn superblij”, vertelt Kat. ,,We zijn nog maar net begonnen en hadden ons geen betere start kunnen wensen.” De eigenaar heeft een korte nacht achter de rug en beleefde vandaag een hectische dag. ,,We waren half één thuis en vanmorgen ging de telefoon weer vroeg. Ik was in de uitzending van Radio 538, waar veel reacties op zijn gekomen. Dat was om acht uur, dus veel mensen die onderweg waren naar het werk hebben het gehoord. In de loop van de dag werden allerlei taarten en bloemen binnengebracht en had ik de burgemeester van Ommen aan de telefoon. Iedereen waardeert het enorm.”

Stemming eigen publiek

Kat beleefde een avond om nooit te vergeten. ,,We waren heel zenuwachtig. We waren samen met De Beerze Bulten uit Beerze en De Paal uit Bergeijk genomineerd. Afgelopen jaar konden de gasten op ons stemmen in negen categorieën. Gemiddeld hebben we een 9 gescoord, bepaalde onderdelen, zoals animatie, gingen richting 9.5.”

De Kleine Wolf werd eerder door Caravaning (Europees grootste kampeermagazine) tot nummer 1 camping van Nederland uitgeroepen en vorige week tot Superplatz 2020. Toch voelt de titel Camping van het Jaar voor Kat als de mooiste. ,,Die andere bekroningen zijn van over de grens en deze uitslag van de ANWB is gebaseerd op het publiek in eigen land. Daarom is het ook de allerbelangrijkste prijs van Nederland.”

Opgedragen aan ouders

Kat droeg de prijs op aan haar ouders, van wie ze de camping in november overnam. ,,Een ontroerend moment. Mijn ouders hebben 35 jaar keihard gewerkt en hebben deze camping naar een hoog niveau getild. Wij willen dit hoge niveau vasthouden.”

,,De telefoon staat nu roodgloeiend”, zegt ze op de vraag of de prijs nog wat oplevert. ,,De boekingen liepen al voordat we deze onderscheiding hadden gewonnen, maar er zal zeker veel gebeuren. We verwachten een drukke zomer.”

Vechtdal