Volledig scherm
Stichting ProGram krijgt de cheque voor de podiumoverkapping © eigen foto

Cheques beleeftuin Lutten
en theater Gramsbergen

Stichting ProGram uit Gramsbergen en Plaatselijk Belang Lutten hebben flinke geldprijzen in de wacht gesleept via een fonds van ING. De campagne Help Nederland Vooruit leverde ProGram een cheque van 2.000 euro op en naar Lutten ging een cheque van 1.500 euro. Die werden zaterdagochtend in Emmen namens de bank uitgereikt door Roeland van Essen.

In het ING-rayon Emmen, waaronder ook de gemeente Hardenberg valt, waren in totaal 21 projecten ingediend. Vijf daarvan werden geselecteerd en moesten via social media zoveel stemmen verzamelen, onder het motto 'hoe meer stemmen, hoe hoger de financiële bijdrage'.  Plaatselijk Belang Lutten gebruikt de 1.500 euro voor de aanleg van een speel- en beweegtuin. Samen met Lutten Leeft en speeltuin vereniging De Flierefluiters wordt gewerkt aan een plan om de speeltuin om te bouwen naar een plek waar jong en oud kan spelen en bewegen.

Bostheater

In Grambergen is het geld bestemd voor de bouw van een podiumoverkapping in Het Bostheater. Stichting ProGram heeft twee jaar geleden het uit 1957 daterende openluchttheater volledig opgeknapt.De tweede fase van het plan is een overkapping van het podium, met als voornaamste doel het voorkomen van afgelastingen bij regenachtige omstandigheden. "Projecten om de samenleving mee vooruit te helpen en daar draagt ING graag aan bij", aldus Van Essen bij de uitreiking van de cheques.

Volledig scherm
Cheque voor PB Lutten dat een speel- en beweegtuin wil aanleggen © eigen foto

Vechtdal