Circus Renz vier dagen in Hardenberg

Het vermaarde, alweer 175 jaar door heel Europa toerende circus Renz International uit Berlijn - niet te verwarren met het Nederlandse circus Herman Renz waarvan het faillissement in 2015 veel publiciteit kreeg in ons land - bouwt zijn tenten volgende week voor vier dagen op in Hardenberg.

Volledig scherm
Circus Renz Berlin : Tijgershow © Gratis

Op de parkeerplaats naast de plaatselijke Evenementenhal kan het publiek donderdag 16, vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart terecht voor een compleet nieuwe voorstelling, met veel nieuwe artiesten. "Wat blijft is het karakter van de voorstellingen. Zoals de liefhebbers weten presenteren we een klassiek familiecircus. Met kleine, kleinere, grotere en nog grotere dieren, sensationeel trapezewerk in de nok van de grootste circustent, acrobatiek, jongleren en vanzelfsprekend komen ook de clowns voorbij," belooft Ragina van Heybeek namens het zeer ervaren Duitse circusbedrijf.

Wat de 'veestapel' betreft komt Renz International onder meer met pony's, Siberische kamelen, Friese en Andalusische paarden, maar ook honden naar Hardenberg, maar treden er geen olifanten op. De Nederlandse wetgeving verbiedt optredens met deze zwaargewichten en dus blijven ze tijdens de toernee door ons land op stal. Vorig jaar kreeg Renz International het nog zwaar voor de kiezen in Iederland, waar het inzetten van olifanten uitdraaide op bedreigingen, brandstichting, bestorming van het circusterrein en zelfs glassplinters in het olifantenverblijf. Renz International zag zich hierdoor genoodzaakt de tour door Ierland voortijdig af te blazen en terug te keren naar het Europese vaste land.

De voorstellingen in Hardenberg vinden op verschillende tijdstippen 's middags en 's avonds plaats. Vrijdag 17 maart is het familiedag en bedraagt de gereduceerde toegangsprijs 10 euro voor alle plaatsen. Meer info via de Facebookpagina van het circus.

Vechtdal