Volledig scherm
Het oefenduel tussen FC Dalfsen en PEC Zwolle, afgelopen weekend (0-5) kon wel gewoon doorgaan in Dalfsen. © Kristian Giesen Fotografie

Dalfsen ‘baalt enorm’ van afgelaste oefenwedstrijd PEC Zwolle

Honderd vrijwilligers van FC Dalfsen werkten zich afgelopen weken in het zweet om de oefenwedstrijd tussen PEC Zwolle en Excelsior te organiseren. Maar alle inzet ten spijt: PEC vindt dat het hoofdveld op sportpark Gerner in Dalfsen niet voldoet en wijkt uit naar Wijthmen.

,,We balen enorm”, zegt Dalfsen-voorzitter Dirk Mosterman. FC Dalfsen zag het al helemaal zitten. De stellages voor camera’s, een heuse VIP-lounge en kraampjes met eten en drinken moesten zorgen voor een mooi voetbalfestijn. 

,,En daarbij: een oefenwedstrijd organiseren is niet iets van vandaag of morgen. Alleen al de vergunning is een hels karwei, vanwege eerdere incidenten in de regio”, vervolgt de voorzitter.

Droogte 

De coördinatie aan de kant van Dalfsen was in handen van Wim van der Vegt. ,,We wilden er een groot feest van maken en het is jammer dat het nu niet door kan gaan.” Het veld is volgens PEC Zwolle niet bespeelbaar vanwege de droogte.

,,De gemeente die het beheer van het veld op zich neemt, heeft met man en macht gewerkt om het veld klaar te maken. Het is alleen helaas niet genoeg geweest.”

Financiële schade 

FC Dalfsen heeft ook financiële schade opgelopen vanwege de afgelasting, al wil Van der Vegt niet zeggen om welke bedragen het gaat. ,,Dat moet ik eerst nog op een rijtje zetten. Het gaat dan vooral om misgelopen inkomsten en wat materiaal.

De coördinator benadrukt dat alles in goed overleg wordt afgehandeld. ,,Het is de keuze van PEC geweest om de wedstrijd te verplaatsen. Daar leggen wij ons bij neer. "

Compensatie 

Het contact met de Zwollenaren blijft ondanks dit incident volgens de coördinator ongeschonden. ,,PEC heeft laten weten dat ze ons gaan compenseren, dus daar gaan we verder niet moeilijk over doen.”

Afgelopen weekend kon het oefenduel met FC Dalfsen (0-5) zege nog wel gewoon doorgaan op het sportpark Gerner. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen? ,,Als het aan ons ligt wel. En in de tussentijd het veld in orde maken voor het nieuwe seizoen. Daar hebben we nog even de tijd voor.”

  1. Hardenbergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes
    video

    Harden­bergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes

    Toen ze vijftien jaar geleden van Amersfoort naar Hardenberg verhuisden begon het. ,,Eerst met een paar ledslangen en lantaarntjes, daarna kwam er steeds meer bij. Vooral de laatste zeven, acht jaar. Nu is ons kersthuis versierd met 21.000 lichtjes’’, vertelt Albert Braker (57) met een twinkeling in zijn ogen. Samen met zijn vrouw Marian (51) steekt hij elk jaar veel tijd en geld in de uitbundige versiering van hun huis aan de Boesemeer in de wijk Marslanden. ,,Met alleen maar warm-witte ledjes, we houden niet van gekleurde lampjes, dat wordt zo'n kermis...’’

Vechtdal