De proef van Dalfsen om statiegeld uit te keren bij ieder ingeleverde blikjes bleek een overweldigend succes. Dat was zo groot, dat de gemeente zich nu genoodzaakt ziet te stoppen. Per verpakking werd er 15 cent uitgekeerd. Dat liep in de papieren.
Volledig scherm
PREMIUM
De proef van Dalfsen om statiegeld uit te keren bij ieder ingeleverde blikjes bleek een overweldigend succes. Dat was zo groot, dat de gemeente zich nu genoodzaakt ziet te stoppen. Per verpakking werd er 15 cent uitgekeerd. Dat liep in de papieren. © Pedro Sluiter Foto

Dalfsen stopt helemaal met statiegeld op blikjes, nu budget er doorheen vliegt: ‘Op piek 13.000 per week’

Om te voorkomen dat de gemeente Dalfsen arm wordt, heeft het besloten helemaal maar te stoppen met het uitkeren van statiegeld voor blikjes. Op het toppunt werden er 13.000 per week ingeleverd, goed voor 2.000 euro. Wethouder André Schuurman is positief: ,,Boven verwachting.”  

0 reacties

  1. Klederdracht en antieke Gazelle uit de kast voor langverwacht fietspad in Punthorst: ‘Eindelijk!’
    PREMIUM
    video

    Kleder­dracht en antieke Gazelle uit de kast voor langver­wacht fietspad in Punthorst: ‘Eindelijk!’

    Bijna alle 160 leerlingen van de Dr. Maarten Lutherschool in Punthorst steken de vinger op wanneer ze gevraagd wordt wie er elke dag op de fiets naar school komt. Logisch, want de school met de bijbel vervult een streekfunctie: de scholieren komen uit de wijde omgeving. De kinderen van de christelijke basisschool in de Staphorster buurtschap zijn dan ook blij met het vrijliggende fietspad dat is aangelegd langs de Mr. J.B. Kanlaan. Net als hun ouders, opa’s en oma’s, die massaal zijn uitgelopen voor de officiële opening.

Vechtdal