Volledig scherm
PREMIUM
De Middenweg was een zandweg die tot in de jaren zestig is gebruikt, totdat een ruilverkaveling ervoor zorgt dat het landschap verandert. De vindplaatsen van de schatten van Dalfsen zijn aangegeven in deze impressie van de gemeente Dalfsen. © Gemeente Dalfsen

Dalfsen trekt ton uit voor 'familieweg' in Oosterdalfsen

Dalfsen trekt een ton uit voor de inrichting van de 'familieweg', de hoofdweg in de nieuwe wijk Oosterdalfsen. Die inrichting is geïnspireerd op de archeologische vondsten uit de wijk.

Naast de 100.000 euro wil het college van burgemeester en wethouders ook 26.000 euro per jaar uittrekken voor 'toekomstige beheerkosten' van de weg, die de naam Oude Middenweg heeft gekregen. De weg loopt over de plek waar drie jaar terug de archeologische vondsten werden gedaan die wereldwijd tot beroering leidden. Er werden trechterbekers, kettingen en bijlen van duizenden jaren oud in de grond gevonden. De historie van Noordwest-Europa werd daarmee herschreven. De Middenweg was een eeuwenoude zandweg en tot in de zestiger jaren nog in gebruik.

  1. Zeer grote brand in winkelstraat Dedemsvaart onder controle
    UPDATE | VIDEO

    Zeer grote brand in winkel­straat Dedems­vaart onder controle

    In de Julianastraat in Dedemsvaart heeft woensdagmiddag een grote woningbrand gewoed, die werd veroorzaakt door blikseminslag. De brandweer schaalde rond 13.00 uur op van zeer grote brand naar GRIP 1, wat betekent dat er overleg nodig was tussen de verschillende hulpdiensten. De brandweer had veel moeite om de brandhaard te vinden. Dat lukte na ruim een uur, waarna de brand kon worden bestreden. Uiteindelijk volgde om kwart over drie het sein dat de brand meester was.

Vechtdal