Joost Kamminga zit schuddend op de Dedemsvaart
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Kamminga zit schuddend op de Dedemsvaart © Max de Krijger

Dankzij de harkboot kunnen de vissers weer hengelen in Dedemsvaart

De Dedemsvaart leek overwoekerd te worden door exotische waterplanten, maar na ruim een week harken ligt het kanaal er weer netjes bij. Het water is weer zichtbaar.

 1. Ingeklemd tussen industrie, spoor, zonneparken en windmolens maken inwoners Dalfsen-West zich zorgen: ‘Waar is de leefbaarheid?’
  PREMIUM

  Ingeklemd tussen industrie, spoor, zonnepar­ken en windmolens maken inwoners Dalf­sen-West zich zorgen: ‘Waar is de leefbaar­heid?’

  De weg, het spoor, de industrie, een railterminal, zonneparken en straks misschien tien windmolens. De omgeving van het huis van Jan Meijerink is de afgelopen dertig jaar flink veranderd. Hoewel er achterdocht blijft, houden bewoners van De Bese in Dalfsen vertrouwen in de oprechtheid van de overheid. ,,Anders wordt het David tegen Goliath. Laten we dat nu juist willen voorkomen.”
  Dalfsen, Dalfsen
 2. Steenwijker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld
  Liveblog

  Steenwij­ker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld

  Een week voor de kraker tegen AFC kon HHC Hardenberg zich geen misstap veroorloven. Maar de ploeg van trainer Pascal Diender verloor op eigen veld van hekkensluiter OFC. DVS’33 weet daarentegen eindelijk weer wat winnen is, terwijl Berkum en SC Genemuiden elkaar in evenwicht hielden. Steenwijker Boys was een maatje te groot voor Angelslo en is daardoor al twaalf duels ongeslagen in 5G.