Arend Spijker op de Ommermars, die weer wordt omgezet naar natuur: ,,Dit is schraal dekzand. Hier waren stuifduintjes, tot in de jaren 70 van de vorige eeuw werden die geëgaliseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Arend Spijker op de Ommermars, die weer wordt omgezet naar natuur: ,,Dit is schraal dekzand. Hier waren stuifduintjes, tot in de jaren 70 van de vorige eeuw werden die geëgaliseerd. © Max de Krijger

De Ommermars wordt weer natuur: ‘Dit is als het restaureren van een middeleeuws schilderij’

Graafmachines en trekkers langs de Vecht bij Ommen. De vruchtbare grond van de Ommermars wordt afgegraven en er komen weer heuveltjes en plassen. Op 11 september moet dit plas-drasgebied klaar zijn, in de zomer van 2022 moet de speelnatuur met verharde paden zijn afgerond. 

  1. Heleen en Milton lopen van Kampen via Zwolle, Dalfsen en Ommen naar Moskou voor documentaire: ‘Langzamer dan langzaam’
    PREMIUM

    Heleen en Milton lopen van Kampen via Zwolle, Dalfsen en Ommen naar Moskou voor documentai­re: ‘Langzamer dan langzaam’

    Moskou zullen ze vermoedelijk nooit bereiken, maar het gaat Zwollenaren Heleen Westerman en Milton Kam als documentairemakers ook vooral om de figuurlijke reis ernaartoe. Langzamer dan langzaam leggen ze in deze regio de lokale bedrijvigheid op de continentale handelsroute op video vast. ‘Van Kampen naar Moskou’, heet hun afleveringenreeks dan ook.