Dedemsvaart zet eigen bier in de markt: 'We willen het boerse laten proeven'

videoBrouwerij Avereest uit Dedemsvaart staat nog in de kinderschoenen, maar brengt nu al zeven verschillende bieren op de markt. De brouwerij hoopt binnen een paar jaar landelijk op terrassen te vinden te zijn. Bijna vijftienduizend flessen gaan vanaf dit weekend over de toonbank.

,,Wij hebben iets met deze streek", vertelt brouwer Hans Noorman. ,,We zitten dan ook op een fantastische plek: bij het Landbouwmuseum. Je ziet die prachtige graanverwerker en dan weet je: hier hoort een brouwerij bij." Daar hoort de omgeving bij, maar ook de geur van hop die direct je neus binnen dringt bij het binnenlopen van het Landbouwmuseum.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Vechtdal