Dedemsvaart zet eigen bier in de markt: 'We willen het boerse laten proeven'

videoBrouwerij Avereest uit Dedemsvaart staat nog in de kinderschoenen, maar brengt nu al zeven verschillende bieren op de markt. De brouwerij hoopt binnen een paar jaar landelijk op terrassen te vinden te zijn. Bijna vijftienduizend flessen gaan vanaf dit weekend over de toonbank.

,,Wij hebben iets met deze streek", vertelt brouwer Hans Noorman. ,,We zitten dan ook op een fantastische plek: bij het Landbouwmuseum. Je ziet die prachtige graanverwerker en dan weet je: hier hoort een brouwerij bij." Daar hoort de omgeving bij, maar ook de geur van hop die direct je neus binnen dringt bij het binnenlopen van het Landbouwmuseum.

  1. Hardenberg dubt over groen licht voor zeven zonneparken
    PREMIUM

    Hardenberg dubt over groen licht voor zeven zonnepar­ken

    De kans dat prille plannen voor zeven zonneparken in de gemeente Hardenberg de komende maanden verder uitgewerkt kunnen worden lijkt niet groot na de oriënterende raadsvergadering van gisteravond. De twee grootste collegepartijen, CDA en ChristenUnie, hebben moeite met het gebruik van ruim veertig hectare landbouwgrond voor het realiseren van zonneakkers en lijken liever te willen wachten op de nota over duurzaamheid die komend voorjaar wordt behandeld.

Vechtdal