Dedemsvaart zet eigen bier in de markt: 'We willen het boerse laten proeven'

videoBrouwerij Avereest uit Dedemsvaart staat nog in de kinderschoenen, maar brengt nu al zeven verschillende bieren op de markt. De brouwerij hoopt binnen een paar jaar landelijk op terrassen te vinden te zijn. Bijna vijftienduizend flessen gaan vanaf dit weekend over de toonbank.

,,Wij hebben iets met deze streek", vertelt brouwer Hans Noorman. ,,We zitten dan ook op een fantastische plek: bij het Landbouwmuseum. Je ziet die prachtige graanverwerker en dan weet je: hier hoort een brouwerij bij." Daar hoort de omgeving bij, maar ook de geur van hop die direct je neus binnen dringt bij het binnenlopen van het Landbouwmuseum.

  1. Geen twintig appartementen bij kruising N377 in Balkbrug

    Geen twintig appartemen­ten bij kruising N377 in Balkbrug

    Het Hardenbergse college voelt niks voor de bouw van twintig appartementen op de hoek van de Coevorderweg (N377) en Meppelerweg in Balkbrug. Eigenaar Zeker Horeca BV heeft de gemeente gevraagd of in principe medewerking verleend kan worden aan een plan voor de herontwikkeling van de leegstaande panden van een café-restaurant aan de Coevorderweg 2-4, naast het voormalige hotel Munnink. De eigenaar wil hier slopen en een nieuw gebouw van drie verdiepingen bouwen, met ruimte voor (dag)horeca en bedrijven op de begane grond en twintig appartementen op de verdiepingen.

Vechtdal