Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden voor het veiliger maken van de N36. © Lenneke Lingmont

Dodenweg N36 moet nu veiliger zijn

De vernieuwde N36 is sinds maandagochtend zes uur helemaal open. De N36, berucht als zogenoemde ‘dodenweg’, moet nu een stuk veiliger zijn. Er is optimisme en twijfel. „Het gaat nog lang niet ver genoeg”, vindt N36-slachtoffer Johan Otten.

Aan de weg tussen Almelo en de Witte Paal, nabij Hardenberg/Ommen, is twee maanden gewerkt. Dat heeft op andere wegen tot grote drukte geleid, zoals in en rond Vriezenveen, Aadorp en Westerhaar. Met forse vertragingen tot gevolg van soms meer dan een half uur. Dat is nu voorbij.

 1. Zo reageerde social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

  Zo reageerde social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

  De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?
 1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Vechtdal