Volledig scherm
© Alex Mulder

Doneeractie voor familie die zoon verloor bij woningbrand Nieuwleusen

UpdateFamilieleden van het gezin uit Nieuwleusen dat op 14 juli hun zoon Cézary (22) verloor tijdens een woningbrand zijn een doneeractie gestart. Van de opbrengst moet de familie de tijdelijke huisvestingskosten kunnen betalen. 

De familie kan momenteel niet terug naar hun huis vanwege het lopende onderzoek. ,,Er bestaat nog veel onduidelijkheid, terwijl de kosten voor de tijdelijke huisvesting alleen maar oplopen. Die kosten moeten allemaal nu gemaakt worden. Zij zitten met dubbele lasten en het is nog onzeker of zij deze kosten vergoed krijgen”, verklaart Nita Wink. 

Verwerking

Wink is een nicht van de moeder van de overleden Cézary. ,,Met vijf nichten hebben we deze actie opgestart, omdat we hopen op deze manier iets voor ze kunnen betekenen. We hebben wel eerst om goedkeuring voor deze doneeractie gevraagd, en onze nicht en haar man hebben hiervoor toestemming gegeven.”

 Wink stelt dat eerst de financiën opgelost moeten worden, voordat het gezin toe kan komen aan verdere verwerking. ,,Als je ook nog eens financiële zorgen hebt, heb je geen tijd voor de verwerking van wat er allemaal gebeurd is.”

Broertje

Het 16-jarige broertje van de omgekomen Cézary wordt verdacht van brandstichting en zat daarvoor twee weken in de cel. Hij was op het moment van de brand niet thuis, terwijl zijn ouders dachten dat hij in huis was.

 Een paar uur later kwam hij bij het huis aan de Zwartewaterland aanlopen. Hij mag het verdere verloop van de rechtszaak op vrije voeten afwachten, maar heeft wel huisarrest. 

Hartverwarmend

Als streefbedrag voor de doneeractie is 30.000 euro aangegeven, waarvan in anderhalve dag  meer dan 9.000 euro is binnengehaald. Wink: ,,We zijn heel erg onder de indruk van alle donaties die we hebben ontvangen. Dat is hartverwarmend. Er hebben al meer dan tweehonderd mensen gedoneerd, echt heel erg bijzonder. We hebben 30.000 euro als streefbedrag aangegeven en hopen dat zij daarmee een heel eind komen en voorlopig uit de financiële zorgen zijn.”

Ze vindt het fijn om op deze manier als familie ook een steentje bij te kunnen dragen. ,,Op deze manier proberen we samen de schouders eronder te zetten, zodat zij verder kunnen.”

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Vechtdal