Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Drie mensen onwel in verzorgingshuis Dalfsen na lekkende koelkast, een persoon naar ziekenhuis

UpdateEen bewoner en twee medewerkers van zorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen zijn zondagochtend onwel geworden door een lekkende koelkast. Een persoon moest naar het ziekenhuis voor controle. 

De bewoner en de twee medewerkers voelden zich rond 9.00 uur 's ochtend niet goed door de geur die in de kamer van de bewoner hing. ,,Zij hadden geïrriteerde ogen en luchtwegen”, verklaart Laura Burgman, woordvoerder van veiligheidsregio IJsselland. 

Oude koelkast 

Een van hen alarmeerde de hulpdiensten,die erachter kwamen dat het oorzaak een lekkende koelkast op de kamer van de bewoner was. Bij dat lek kwam volgens Burgman het ammoniak vrij. 

,,Dat lag uiteindelijk onder de koelkast en is later door brandweerlieden weggehaald met beschermende maskers weggehaald. Het ging om een erg oude koelkast.”

Ziekenhuis

De drie personen werden door ambulancepersoneel nagekeken. Eén van hen moest mee naar het ziekenhuis voor controle.  

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

Vechtdal