Edwin Evers pakt voor de tweede keer de Gouden RadioRing

video & updateEdwin Evers uit Hardenberg heeft donderdag tijdens het Radio Gala in Theater Gooiland in Hilversum voor de tweede keer de Gouden RadioRing in de wacht gesleept. De 47-jarige radio-dj greep naast de Zilveren RadioSter voor mannen.

Evers won de Gouden RadioRing in 2006 al eens eerder voor zijn ochtendshow Evers Staat Op op Radio 538, tijdens de allereerste editie van het Radio Gala. Andere genomineerden voor de Gouden RadioRing waren Somertijd (Radio 10), Vroege Vogels (NPO Radio 1), The Friday Move (BNR), Club Ondersteboven van Slam!

Superblij

,,Ik ben superblij’’, reageerde Evers, die vorige maand na 21 jaar stopte met zijn succesvolle show. ,,We mochten de eerste RadioRing winnen in 2006 en dat je hem dan nu weer krijgt voor iets wat je helemaal niet meer doet, dat is natuurlijk fantastisch.’’

De dj, die momenteel geen radio maakt, kreeg vanavond heel vaak de vraag wanneer hij terugkeert in de ether. ,,Ik kom zeker terug, maar niet binnen nu en een maand’’, aldus Edwin. ,,Het ritme bevalt goed, moet ik zeggen. Verveel ik me al? Nee, ik verveel me nog geen moment. Mis ik het al? Als ik het zo zie, mis ik het wel. Maar ik kan nog even genieten, ook van deze prijs.’’

Zilveren RadioSter

In de strijd om de Zilveren RadioSter, als beste mannelijke dj, legde Evers het af tegen Bram Krikke (Slam!). Krikke ging er daarnaast ook met de Marconi Award voor Aanstormend Talent vandoor. Krikke sleepte de prijzen in de wacht voor zijn optredens bij het radioprogramma Club Ondersteboven op Slam!. Krikke presenteert dat programma samen met Tom van der Weerd (23) uit Kampen. Het duo legde het in de strijd om de Gouden RadioRing wel af tegen Evers.

De prijs voor Zilveren Radioster voor vrouwen ging naar Marieke Elsinga (Qmusic). Eva Koreman (BNNVARA, NPO 3FM) en Annemieke Schollaardt waren de andere genomineerde vrouwelijke dj's.

Het afgelopen jaar ging Gerard Ekdom er met de prijzen Gouden RadioRing en Zilveren Radioster vandoor. Annemieke Schollaardt werd destijds verkozen tot beste vrouwelijke dj.

Sabbatical

Edwin Evers nam in december afscheid van zijn ochtendshow. Momenteel geniet de Hardenbergse radiomaker van een sabbatical.

Volledig scherm
Edwin Evers met zijn Gouden Radio 2018 tijdens het Radio Gala 2018. © ANP

Vechtdal