In een gebied van zo'n zes kilometer langs kanaal Almelo - De Haandrik staan 400 beschadigde huizen. Donderdag waren er voor het eerst rechtszaken over de afhandeling van de schade.
Volledig scherm
PREMIUM
In een gebied van zo'n zes kilometer langs kanaal Almelo - De Haandrik staan 400 beschadigde huizen. Donderdag waren er voor het eerst rechtszaken over de afhandeling van de schade. © Wouter de Wilde | WDW Foto's

Ellende na kanaaldrama in Overijssel is enorm voor bewoners: ‘Mijn leven heeft geen betekenis meer’

Huilende mensen, voor wie het leven na het pensioen geen betekenis meer heeft. Een vrouw die gebroken is na vijf jaar stress en slapeloze nachten. En het stel dat geen pleegkinderen meer opvangt omdat hun huis onveilig voelt. De ellende van aanwonenden van het Kanaal Almelo-De Haandrik is enorm. En daar tegenover staat een provincie Overijssel die de zaak vooral juridisch bekijkt.

11 reacties

 • Catharina de Zaayer

  2 maanden geleden
  Als je aan het water gaat wonen weet je dat je als moeder natuur te keer gaat natte voeten krijgt enz . Dus als je luxe neemt van het uitzicht , neem je het risico er ook bij .De regering etc heeft het weer niet gemaakt dus hoeft niks te betalen . Betere je verzekerd je maar tegen dit soort natuurlijke zaken
 • wil Duenk

  2 maanden geleden
  Het lijkt hier in Nederland een ambtenaren dictatuur te worden waarbij mensen overgeleverd zijn aan hun grillen en willekeur. Als de verbreding van het kanaal het enige wat daar in de laatste 50 jaar verandert is, zal het toch zeer waarschijnlijk zijn dat dat de oorzaak is tenzij men kan aantonen dat het andere oorzaak heeft. Dit gaat helemaal nergens over. De burger moet allerlei zaken stipt betalen onder overheidsdwang van boetes en naheffingen maar geeft zelf niet thuis. Misselijkmakend!
 • Arko Trein

  2 maanden geleden
  En het volgende debacle is helaas onderweg. De dijk van Zwolle naar Deventer wordt verzwaard. Benieuwd hoe het waterschap hier met de vervolgschade omgaat!
 • Lia Elbertsen

  2 maanden geleden
  „Als je denkt in vlakken, kan kleurverschil best meevallen.” Zouden de ouders van deze advocaat heel trots zijn dat hun kind dit zomaar bedacht heeft? Persoonlijk zou ik me kapot schamen...
 • J. Albers

  2 maanden geleden
  Met dit beleid gaat Caroline met haar BBB in een rap tempo een eind aan maken. De menselijke maat! En een nog belangrijkere uitspraak. De overheid is er voor ons! En niet andersom. Als belastingbetaler klinkt mij dat niet alleen als muziek in de oren, maar het is natuurlijk ook logisch! Feitelijk zijn ze gewoon in dienst van ons. Wij betalen die gasten allemaal en eten hun buikje rond van ons betaalde belastinggeld. Ambtenaren en volksvertegenwoordigers, luisteren ipv dicteren. Even wennen.