Het 1000 hectare grote Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen tussen Vriezenveen en Kloosterhaar is een beschermd hoogveengebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Het 1000 hectare grote Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen tussen Vriezenveen en Kloosterhaar is een beschermd hoogveengebied. © Wouter Borre

Extra miljoenen bieden boeren Engbertsdijksvenen perspectief

Door een extra impuls van tientallen miljoenen euro’s, krijgen boeren rond natuurgebied Engbertsdijksvenen na natuurmaatregelen perspectief op een toekomst. Hetzij door uitkoop, hetzij door een vergoeding voor geleden schade en noodzakelijke bedrijfsaanpassing.

0 reacties

 1. Landschap Overijssel vervangt aftakelende beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat
  PREMIUM
  met video
  2

  Landschap Overijssel vervangt aftakelen­de beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat

  Landschap Overijssel voert in februari herstelwerkzaamheden uit op landgoed De Horte bij Wijthmen. Langs de ‘slingervijver’ worden zo’n twintig aftakelende beuken geveld en vervangen door jonge bomen. In het aanpalende rabattenbos worden enkele tientallen bomen gekapt, waardoor de overige bomen meer leefruimte krijgen. Eind dit jaar wordt een nieuwe ‘driepuntsbrug’ over de meanderende waterloop aangelegd en er wordt een verdwenen duiventil in ere hersteld.
 2. Wordt Engbertsdijksvenen het volgende Almelo – De Haandrik? Bewoners zijn er doodsbang voor
  PREMIUM

  Wordt Engberts­dijks­ve­nen het volgende Almelo – De Haandrik? Bewoners zijn er doodsbang voor

  ZWOLLE - Ze barst in tranen uit, als ze de herinnering ophaalt. Toen haar kroost in 2018 met een gebiedsanalyse naar school toog om het goede nieuws te delen met de juf, leek er een einde te zijn gekomen aan alle onzekerheid voor het gezin Scherphof. Maar nu, amper twee jaar later, moet Judith Scherphof opnieuw vrezen voor natte voeten door Engbertsdijksvenen. „We willen niet dat we in dezelfde situatie komen als bewoners langs kanaal Almelo - De Haandrik”, vertolkt Scherphof de grootste vrees van bewoners.