Volledig scherm
PREMIUM
Vervoerder Arriva gaat begin september extra treinstellen inzetten op de Vechtdallijn als antwoord op de verwachte drukte door het begin van het nieuwe schooljaar. © Pedro Sluiter

Extra treinstellen op Vechtdallijn in strijd tegen drukte bij begin schooljaar

Met de start van het nieuwe schooljaar neemt ook de drukte in het openbaar vervoer weer toe. Een mix van reizende scholieren en werkenden kan op toch al drukke trajecten voor nog vollere treinen zorgen, zoals op de Vechtdallijn tussen Emmen en Zwolle. Om dat te voorkomen zet vervoerder Arriva begin september extra treinstellen in.

De Vechtdallijn vanuit Emmen, die langs onder andere Dalfsen, Ommen, Mariënberg en Hardenberg gaat, is druk doordat veel mensen die in Zwolle werken of studeren er gebruik van maken. ,,Dat is één van de factoren die juist aan het begin van een schooljaar zorgt voor veel reizigers in onze treinen", zegt woordvoerder Richard Batema. ,,Vooral de periode tot aan de herfstvakantie heeft soms piekmomenten. Onze ervaring leert dat de grootste drukte daarna afneemt. Dat heeft te maken met studenten die in Zwolle studeren, maar nog niet direct een kamer gevonden hebben. Ook zetten helaas niet alle studenten de studie die ze zijn begonnen voort."

Vechtdal