Volledig scherm
Bij een brand aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen is zondag een man van 22 om het leven gekomen. © Alex Mulder

Fatale woningbrand in Nieuwleusen mogelijk aangestoken

update & videoDe politie sluit in het onderzoek naar de fatale brand in Nieuwleusen niet uit dat er sprake is van brandstichting. Ook de komende dagen worden nog mensen verhoord. 

,,We doen op dit moment nog onderzoek naar de brand en sluiten daarbij het scenario van brandstichting niet uit”, benadrukt politiewoordvoerder Henk Kremer. Of de politie het  scenario brandstichting open houdt, omdat het onderzoek nog bezig is, of dat er sprake is van een vermoeden van brandstichting, kon Kremer niet zeggen. ,,Ik blijf erbij wat ik eerder heb gezegd.”

Hevige brand

Afgelopen zondag in de ochtenduren ontstond een korte, maar zeer hevige brand op de zolderverdieping van de woning aan het Zwartewaterland. De 22-jarige zoon van het gezin kwam daarbij om het leven. In eerste instantie was de jongste zoon van het gezin zoek. Later die ochtend kwam hij aanlopen. Naar verluidt zou hij uit zijn geweest bij een discotheek de avond voor de brand, maar dat wil de politie niet bevestigen.

Broertje

De rol van het broertje van de overleden 22-jarige man blijft onduidelijk. De politie sprak zondag, op de dag van de brand, uitgebreid met hem en heeft aangegeven hem vaker te zullen gaan verhoren. Kremer: ,,We kunnen geen mededelingen doen over of we hem al dan niet verdenken.”

De politie gaf eerder te wachten met het verhoor van het broertje tot na de uitvaart van Cézary, die donderdag plaatsvond. Volgens een buurtbewoner stond er die dag ook een bus van de forensische opsporing voor de deur van de woning. Kremer bevestigt dat er nog aanvullend onderzoek heeft plaatsgevonden afgelopen week. 

Sporenonderzoek

De komende dagen zal het politieonderzoek verdergaan. Kremer: ,,Op welke manier dat gaat is sterk afhankelijk van wat uit het sporenonderzoek komt. Ook de komende dagen zullen daarbij nog mensen worden verhoord.” In het belang van het onderzoek kan de politie niet ingaan op details. Zo wil de politie niets zeggen over of het slachtoffer door de brand of door een andere oorzaak om het leven is gekomen.

Bekijk hier een video van de brand die afgelopen weekend woedde.

Vechtdal