Volledig scherm
Gasten op het terras van De Fabriek in Dalfsen werden bijna getroffen door een vallende tak. © GinoPress

Gasten restaurant Dalfsen ontsnappen ternauwernood aan vallende tak

Gasten van restaurant De Fabriek in Dalfsen kregen zaterdagavond de schrik van hun leven. Terwijl ze nietsvermoedend genoten van een diner op het terras aan de Vecht, ontsnapten ze maar net aan een dikke, vallende tak.

,,Doorsnee van een centimeter of dertig", weet een medewerker van de eetgelegenheid. ,,Het was wel even schrikken, voor de gasten en voor ons. Ze hadden het blad op de tafel liggen, de tak lag iets verderop." De opgeroepen brandweer heeft enkele andere takken uit de boom aan het Koninginnenplein verwijderd. En De Fabriek? ,,We hebben alle tafels wat verschoven."  

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal