Het bestuur van de Historische Vereniging de Ommerschans met Jan Smits uiterst links. Naast hem staan William Janssen, Rosanne Farmer, Ans Esselink en Meindert Bollemaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van de Historische Vereniging de Ommerschans met Jan Smits uiterst links. Naast hem staan William Janssen, Rosanne Farmer, Ans Esselink en Meindert Bollemaat. © Gerard Vrakking

Geen Werelderfgoedlijst, wel Europese erkenning voor Ommerschans: ‘Aandacht voor de grotere geschiedenis’

De buur-koloniën op de werelderfgoedlijst, een jeugdboek dat er zich afspeelt, en nu eigen Europese erkenning. Zaterdag werd het Europese Erfgoedlabel van De Ommerschans onthuld. Qua aandacht gaat het de kolonie van weldadigheid voor de wind. Jan Smits, voorzitter van de historische vereniging De Ommerschans, vertelt.

0 reacties

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    1

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Vechtdal