Volledig scherm
Gemeentehuis Hardenberg en het gemeentehuis in Ommen. © DS

Gemeenten Hardenberg en Ommen gaan uit elkaar

Het college van B en W en de gemeenteraad van Hardenberg hebben besloten de samenwerking met Ommen op te zeggen. Dit betekent dat de ambtelijke fusie tussen de twee gemeenten ophoudt te bestaan.

Ommen en Hardenberg waren de eerste twee gemeenten in Overijssel die in 2012 intensief gingen samenwerken. Zo wilden ze de krachten bundelen en daarmee besparen op de ambtelijke organisatie. 

Dit besluit heeft impact op de toekomst van de ambtelijke organisatie en is van invloed op het werk van de ongeveer zeshonderd medewerkers van de Bestuursdienst Ommen- Hardenberg. Het personeel wordt deze ochtend bijgepraat. 

Peter Snijders (burgemeester van Hardenberg) en Bas Verkerk (waarnemend burgemeester van Ommen)  en directeur Jolanda Waaijer informeren het personeel van de gezamenlijke ambtelijke dienst  persoonlijk over dit besluit.

Gisteravond is de Ommer gemeenteraad in een besloten raadsvergadering over het besluit van Hardenberg geïnformeerd. De opzegtermijn voor de samenwerking zou twee jaar zijn. Ook over de exacte gevolgen is nog niets bekend. 

Vechtdal