Volledig scherm
Burgemeester Meijer sloot café Bruut na de vondst van een handgranaat. © Frans Paalman/Fotobewerking

Gemist? Café Bruut in Zwolle week dicht en bevalling start in file op A6

Jouw regionieuws gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen vandaag? Dit was het nieuws van donderdag 11 oktober

- Televizier - Ilse Warringa uit Dalfsen won vanavond de Televizier Ster voor beste actrice.  'Juf Ank' greep met de serie De Luizenmoeder naast de Televizier-Ring.

- Spartelvijver - In een plas bij Sibculo werd vanavond een lichaam gevonden. De politie verricht onderzoek bij de Spartelvijver.

- Café Bruut - Het Zwolse café Bruut gaat een week op slot. Burgemeester Meijer besloot hiertoe nadat gisteren een handgranaat aan de voordeur van het café werd geplaatst.

 - Bevalling - Een vrouw werd vanmiddag uit de file op de A6 voor de Ketelbrug gehaald. De politie escorteerde haar vanwege een beginnende bevalling.

- Cannabis- Twee broers van Urk liepen in Zweden tegen de lamp. Ze smokkelden ruim 49 kilo cannabis het land binnen, maar werden gepakt door de douane. 

- Gevangenis - Een gedetineerde met verlof stierf vanochtend bij de entree van de gevangenis in Lelystad. De gedetineerde werd mogelijk onwel.

- Roofkunst - Tijdens de Tweede Wereldoorlogen werden tal van kunstwerken geconfisqueerd van Joodse eigenaren. Mogelijk hebben drie musea in ons gebied roofkunst in bezit.  

Premium-verhaal van de dag

- Vogels - Turen, turen en nog eens turen. Nico Noordhof uit Dalfsen brengt met zijn verrekijker vele dagen door op de Lemelerberg, en dat allemaal om de overtrekkende vogels te tellen

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal