Volledig scherm
Burgemeester Meijer sloot café Bruut na de vondst van een handgranaat. © Frans Paalman/Fotobewerking

Gemist? Café Bruut in Zwolle week dicht en bevalling start in file op A6

Jouw regionieuws gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen vandaag? Dit was het nieuws van donderdag 11 oktober

- Televizier - Ilse Warringa uit Dalfsen won vanavond de Televizier Ster voor beste actrice.  'Juf Ank' greep met de serie De Luizenmoeder naast de Televizier-Ring.

- Spartelvijver - In een plas bij Sibculo werd vanavond een lichaam gevonden. De politie verricht onderzoek bij de Spartelvijver.

- Café Bruut - Het Zwolse café Bruut gaat een week op slot. Burgemeester Meijer besloot hiertoe nadat gisteren een handgranaat aan de voordeur van het café werd geplaatst.

 - Bevalling - Een vrouw werd vanmiddag uit de file op de A6 voor de Ketelbrug gehaald. De politie escorteerde haar vanwege een beginnende bevalling.

- Cannabis- Twee broers van Urk liepen in Zweden tegen de lamp. Ze smokkelden ruim 49 kilo cannabis het land binnen, maar werden gepakt door de douane. 

- Gevangenis - Een gedetineerde met verlof stierf vanochtend bij de entree van de gevangenis in Lelystad. De gedetineerde werd mogelijk onwel.

- Roofkunst - Tijdens de Tweede Wereldoorlogen werden tal van kunstwerken geconfisqueerd van Joodse eigenaren. Mogelijk hebben drie musea in ons gebied roofkunst in bezit.  

Premium-verhaal van de dag

- Vogels - Turen, turen en nog eens turen. Nico Noordhof uit Dalfsen brengt met zijn verrekijker vele dagen door op de Lemelerberg, en dat allemaal om de overtrekkende vogels te tellen

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Vechtdal