Henk van de Werfhorst woont over de grens in Wilsum maar runt in Hardenberg autoreparatiebedrijf FixAndGo. Hij moet zich eens in de drie dagen laten testen om te kunnen pendelen van werk naar woning. Hier toont hij het bewijs dat hij dinsdagavond negatief is getest.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van de Werfhorst woont over de grens in Wilsum maar runt in Hardenberg autoreparatiebedrijf FixAndGo. Hij moet zich eens in de drie dagen laten testen om te kunnen pendelen van werk naar woning. Hier toont hij het bewijs dat hij dinsdagavond negatief is getest. © Frank Uijlenbroek

Grensbewoners Vechtdal klagen over 'Niederlockdown’: 'Verschrikkelijke maatregel’

Nederlanders mogen sinds dinsdag Duitsland niet meer in zonder bewijs van een negatieve coronatest. Vervelend voor mensen die ondanks een negatief reisadvies afgelopen maanden toch regelmatig voor boodschappen en benzine de grens passeerden, maar nog veel lastiger voor medewerkers van bedrijven die meerdere keren per week pendelen tussen Nederland en Duitsland. Ook het Vechtdal klaagt.

 1. Ondernemers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak
  PREMIUM

  Onderne­mers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak

  We omarmen de fysieke winkel als lang vermist en toch weer terug. Na ‘alleen online’ en ‘kopen op afspraak’ gingen de deuren vanaf afgelopen woensdag open. Ja, nog wel met een maximum aantal klanten. En de omzetten zitten nog niet terug op niveau. ,,Maar", zegt een Zwolse ondernemer die zaterdag zo'n drukke dag beleefde dat hij er bijna bang van werd, ,,het voelt als de weg terug omhoog. Ik ben blij.”
 1. Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht
  Play

  Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht

 2. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst

Vechtdal