Volledig scherm
© Thinkstock

Hardenberg en Ommen starten proef voor inwoners met financiële problemen

De gemeente Hardenberg is samen met de gemeente Ommen, Vechtdal Wonen, Zilveren Kruis en Vitens een nieuw project gestart: ‘Voor Elkaar!’. Het doel van dit project is hulp bieden aan inwoners met een betalingsachterstand. 

Als inwoners hun rekeningen niet of onregelmatig betalen is er vaak meer aan hand, weet de gemeente. Daarom willen ze door middel van dit samenwerkingsbestand hulp bieden aan inwoners. Om met deze inwoners in contact te komen, gaan de samenwerkende organisaties achterstanden melden. Vervolgens gaat een consulent van Voor Elkaar! op huisbezoek. Samen met de inwoner gaat de consulent dan kijken wat er nodig is om de situatie weer op orde te krijgen. 

Proef

De gemeente wil door middel van deze proef eerder in contact komen met de inwoners. Vaak blijkt de financiële situatie niet meer te overzien als de inwoners uitindelijk in contact komen met de gemeente. Daarnaast willen de gemeente en samenwerkende organisaties ‘alles op alles’ zetten om te voorkomen dat mensen in de schuldhulpverlening terecht komen. De proef duurt in eerste instantie een jaar. Na deze periode wordt er geëvalueerd en gekeken of deze samenwerking wordt voorgezet. 

  1. Gemist? Baby geboren langs N50 bij Kampen en ‘King Kong’ op het stadhuis in Apeldoorn
    Jouw regionieuws gemist?

    Gemist? Baby geboren langs N50 bij Kampen en ‘King Kong’ op het stadhuis in Apeldoorn

    Een Duitse vrouw heeft woensdag op een parkeerplaats langs de N50 bij Kampen een kindje op de wereld gezet. De vrouw zat met haar man en zoontje in de auto toen haar bevalling ineens op gang kwam. Na de bevalling werd ze overgebracht naar Isala in Zwolle. Het Duitse gezin moet op een later moment wel terug naar Kampen om aangifte te doen. Dit was één van de meest opvallende berichten van afgelopen week. Een overzicht van de meest opmerkelijke verhalen van afgelopen week:

Vechtdal