Volledig scherm
© Thinkstock

Hardenberg en Ommen starten proef voor inwoners met financiële problemen

De gemeente Hardenberg is samen met de gemeente Ommen, Vechtdal Wonen, Zilveren Kruis en Vitens een nieuw project gestart: ‘Voor Elkaar!’. Het doel van dit project is hulp bieden aan inwoners met een betalingsachterstand. 

Als inwoners hun rekeningen niet of onregelmatig betalen is er vaak meer aan hand, weet de gemeente. Daarom willen ze door middel van dit samenwerkingsbestand hulp bieden aan inwoners. Om met deze inwoners in contact te komen, gaan de samenwerkende organisaties achterstanden melden. Vervolgens gaat een consulent van Voor Elkaar! op huisbezoek. Samen met de inwoner gaat de consulent dan kijken wat er nodig is om de situatie weer op orde te krijgen. 

Proef

De gemeente wil door middel van deze proef eerder in contact komen met de inwoners. Vaak blijkt de financiële situatie niet meer te overzien als de inwoners uitindelijk in contact komen met de gemeente. Daarnaast willen de gemeente en samenwerkende organisaties ‘alles op alles’ zetten om te voorkomen dat mensen in de schuldhulpverlening terecht komen. De proef duurt in eerste instantie een jaar. Na deze periode wordt er geëvalueerd en gekeken of deze samenwerking wordt voorgezet. 

 1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Vechtdal