Wethouder Alwin te Rietstap wil voldoende grond hebben voor uitgifte van nieuwe bedrijfskavels.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Alwin te Rietstap wil voldoende grond hebben voor uitgifte van nieuwe bedrijfskavels. © Jasper van der Zwan/gemeente Hardenberg

Hardenberg investeert in nieuw bedrijventerrein: anders scheefgroei

Hardenberg stampt de komende jaren tweeduizend woningen uit de grond om aan de snelgroeiende vraag te voldoen, maar zoekt naarstig naar beschikbaar bouwterrein. Tegelijkertijd raken bedrijfskavels ook schaars. De gemeente gaat daarom investeren in grond voor nieuwe bedrijventerreinen en een facelift voor bestaande terreinen. Anders ontstaat scheefgroei en raakt de balans tussen wonen en werken zoek.

0 reacties

 1. Gerrit (67) uit Ommen krijgt meteen bij eerste nieuwe controle keiharde boodschap: 'We kunnen niets meer doen’
  PREMIUM
  9

  Gerrit (67) uit Ommen krijgt meteen bij eerste nieuwe controle keiharde boodschap: 'We kunnen niets meer doen’

  Gerrit de Jonge (67) bestelt een uitsmijter met ham. Op bruin brood, omdat dat gezonder is. Veel maakt het allemaal niet uit, want het bevlogen raadslid van Ommen en 'man van het volk’ is ongeneeslijk ziek. Wat begon met een blaasontsteking bleek kanker te zijn. En die gaat hem binnen afzienbare tijd nekken, zegt hij nuchter. ,,Toch zak je door de grond. Als een klein kind.”
  Ommen, Ommen
 1. Landschap Overijssel vervangt aftakelende beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat
  PREMIUM
  met video
  2

  Landschap Overijssel vervangt aftakelen­de beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat

  Landschap Overijssel voert in februari herstelwerkzaamheden uit op landgoed De Horte bij Wijthmen. Langs de ‘slingervijver’ worden zo’n twintig aftakelende beuken geveld en vervangen door jonge bomen. In het aanpalende rabattenbos worden enkele tientallen bomen gekapt, waardoor de overige bomen meer leefruimte krijgen. Eind dit jaar wordt een nieuwe ‘driepuntsbrug’ over de meanderende waterloop aangelegd en er wordt een verdwenen duiventil in ere hersteld.