Het desolate stukje spoor achter Stadskanaal waar af en toe een historische stoomtrein rijdt, moet opgewaardeerd worden als onderdeel van de Nedersaksenlijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Het desolate stukje spoor achter Stadskanaal waar af en toe een historische stoomtrein rijdt, moet opgewaardeerd worden als onderdeel van de Nedersaksenlijn. © Carlo ter Ellen DTCT

Hardenberg middelpunt van landelijke lobby voor Nedersaksenlijn

IJs, weder en corona dienende wordt begin maart in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in Hardenberg een grote lobbybijeenkomst gehouden voor realisering van de Nedersaksenlijn. Die moet een spoorverbinding langs de oostgrens vormen tussen Twente, het Vechtdal en Groningen. 

 1. Ilse Warringa uit Dalfsen sluit derde seizoen De Luizenmoeder niet uit

  Ilse Warringa uit Dalfsen sluit derde seizoen De Luizenmoe­der niet uit

  Actrice Ilse Warringa (45), bekend als Juf Ank uit De Luizenmoeder, sluit een derde seizoen van de succesreeks niet uit. ,,Ik heb genoeg ideeën voor een vervolg’’, laat zij vandaag aan deze site weten. ,,Ik wil zeker de impact die corona op ons onderwijs heeft in een eventueel nieuw seizoen behandelen’’, aldus Warringa die samen met Jan-Albert de Weerd verantwoordelijk is voor de scenario’s van De Luizenmoeder.
 2. KAART | Olst-Wijhe geeft opnieuw het goede voorbeeld, halvering van positieve tests in Flevoland

  KAART | Olst-Wij­he geeft opnieuw het goede voorbeeld, halvering van positieve tests in Flevoland

  Het RIVM meldt vandaag 5725 positieve tests: aanzienlijk meer dan gisteren (4628). Dat was ook verwacht doordat circa duizend van deze meldingen door een storing pas nu zijn meegerekend. Op Urk werd exact de helft aan positieve tests (26) geteld ten opzichte van gisteren. Desalniettemin werden daar - in verhouding tot het aantal inwoners - opnieuw de meeste coronagevallen van Nederland gemeld.
 1. Grappen Trump tijdens kalkoen-speech 2018 blijken 'profetisch'
  Play

  Grappen Trump tijdens kal­koen-speech 2018 blijken 'profetisch'

 2. Baudet stelt zich tóch weer verkiesbaar als FVD-leider
  Play

  Baudet stelt zich tóch weer verkies­baar als FVD-lei­der

Vechtdal