De Slagenweg vanaf Ane richting De Krim is onlangs aangelegd als een fietsstraat, waar gemotoriseerd verkeer te gast is en ruim baan moet worden gegeven aan fietsers. Maar boeren met aanliggende landbouwpercelen en boerderijen moeten hier met hun trekkers en ander zwaar materieel overheen. Zij vrezen voor ongelukken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Slagenweg vanaf Ane richting De Krim is onlangs aangelegd als een fietsstraat, waar gemotoriseerd verkeer te gast is en ruim baan moet worden gegeven aan fietsers. Maar boeren met aanliggende landbouwpercelen en boerderijen moeten hier met hun trekkers en ander zwaar materieel overheen. Zij vrezen voor ongelukken. © Frank Uijlenbroek

Hardenberg moet boeren betrekken bij aanpak fietspaden: ‘Geen fietsstraten op landbouwroutes’

Boeren moeten alsnog mee kunnen praten over de uitwerking van het plan voor betere fietsroutes in de gemeente Hardenberg. Als ‘onoverkomelijke verschillen van inzicht’ ontstaan met vertegenwoordigers van hun brancheorganisaties Cumela en LTO Vechtdal over de positie van het landbouwverkeer, moet de gemeenteraad daarover eerst geïnformeerd worden voordat de uitvoering mag beginnen.

 1. Parallelwegen langs Twenteweg voor landbouwverkeer: Hardenberg trekt de knip
  PREMIUM

  Parallelwe­gen langs Twenteweg voor landbouw­ver­keer: Hardenberg trekt de knip

  Hardenberg trekt de knip voor de aanpak van verkeersknelpunten. Elk jaar investeert de gemeente zo’n acht ton voor uitvoering van het verkeersplan en dat tien jaar achtereen. Hardenberg hoopt dat Rijk en provincie die forse investering verdubbelen. Daarnaast steekt de gemeente nog eens zeven ton in het verkeersveiliger maken van de voor fietsers gevaarlijke route door het Hardenbergse centrum, door landbouwverkeer toch via de Asjeskampbrug over de Twenteweg (N343) te laten rijden.
 2. Flevo Boys stunt en doet uitstekende zaken, zorgen nemen toe voor Olde Veste en VVOG haalt opgelucht adem

  Flevo Boys stunt en doet uitsteken­de zaken, zorgen nemen toe voor Olde Veste en VVOG haalt opgelucht adem

  Wie bij aanvang van deze speeldag had gezegd dat Flevo Boys Eemdijk met ruime cijfers zou gaan verslaan, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Maar de ploeg uit Emmeloord won toch écht met 5-2 en deed daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie. Ook VVOG kan terugkijken op een meer dan geslaagde middag, terwijl voor d’Olde Veste’54 de zorgen flink toenemen na het thuisduel met SDV Barneveld.