De Slagenweg vanaf Ane richting De Krim is onlangs aangelegd als een fietsstraat, waar gemotoriseerd verkeer te gast is en ruim baan moet worden gegeven aan fietsers. Maar boeren met aanliggende landbouwpercelen en boerderijen moeten hier met hun trekkers en ander zwaar materieel overheen. Zij vrezen voor ongelukken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Slagenweg vanaf Ane richting De Krim is onlangs aangelegd als een fietsstraat, waar gemotoriseerd verkeer te gast is en ruim baan moet worden gegeven aan fietsers. Maar boeren met aanliggende landbouwpercelen en boerderijen moeten hier met hun trekkers en ander zwaar materieel overheen. Zij vrezen voor ongelukken. © Frank Uijlenbroek

Hardenberg moet boeren betrekken bij aanpak fietspaden: ‘Geen fietsstraten op landbouwroutes’

Boeren moeten alsnog mee kunnen praten over de uitwerking van het plan voor betere fietsroutes in de gemeente Hardenberg. Als ‘onoverkomelijke verschillen van inzicht’ ontstaan met vertegenwoordigers van hun brancheorganisaties Cumela en LTO Vechtdal over de positie van het landbouwverkeer, moet de gemeenteraad daarover eerst geïnformeerd worden voordat de uitvoering mag beginnen.

Vechtdal