Windmolens in de Flevopolder bij Swifterbant.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens in de Flevopolder bij Swifterbant. © Foto Freddy Schinkel

Hardenbergse coalitie staakt zoeken naar locaties voor windparken bij Kloosterhaar, Bergentheim en Sibculo

De vier Hardenbergse coalitiepartijen willen stoppen met de zoektocht naar geschikte gebieden voor windturbines in Kloosterhaar, Bergentheim en Sibculo. Komende week dienen ze daarvoor een gezamenlijke motie in, omdat het zogeheten ‘gebiedsproces’ mislukt is en totaal geen draagvlak heeft.

4 reacties

 • Jan Buitenhuis

  1 maand geleden
  Heer Bolks wij in de polder zitten dus al 30 jaar naar molens te kijken die dus nep groene energie opleveren!!!!!!! Ten aanzien van de eventuele bouw van het grootste Datacenter bij Zeewolde ben ik het voor 100% met jouw eens, dat is de zotheid gekroond. De TechGiganten krijgen wat ze willen.
 • H Bolks

  1 maand geleden
  Hopelijk beseffen de mensen steeds meer dat windmolens onder de streep niets voor ons milieu doen maar alleen maar “nep” groene energie is. En Jan Buitenhuis die 62 windmolens zullen wel nodig zijn voor een data centrum dat daar ergens wordt gebouwd of is gebouwd. Dus daar is het milieu ook niets mee opgeschoten maar lacht alleen maar een buitenlands bedrijf die alle Nederlandse subsidies misbruikt onder het mom dat er werkgelegenheid mee wordt gecreëerd .
 • mannita sierink

  1 maand geleden
  wat ik maar niet begrijp is dat diegenen die windmolens zg goed voor het milieu!!! nog steeds niet?? door hebben wat deze idiote niets opleverende ,,monsters,,!! met mensen doen,met vogels,geluidshinder...... ze scheiden het o zo alles vernietigende broeikasgif uit... dat nog jaren en jaren ons land en onze zee kapotmaken,en daarmee ook de dieren,ons,en onze kinderen,kleinkinderen!!!! dat dat nou niet verteld word voordat men die ,,monsters,, overal neerzetten!!! hoezo goed voor ons??
 • Jan Buitenhuis

  2 maanden geleden
  Als geboren Bergentheimer begrijp ik niet goed waarom er zo moeilijk gedaan wordt wanneer er een paar windmolens geplaatst moeten worden? We zullen allemaal een bijdrage moeten leveren als we voor onze kinderen ook nog een leefbaar klimaat in stand willen houden. Maar ja ik woon ook al 45 jaar in de Flevopolder en dan kijk je niet meer op van een windmolen meer of minder. Op dit moment worden er in onze Gemeente Dronten 62 nieuwe molens gebouwd, deze gaan een partij kleine molens vervangen.

Vechtdal